IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 8 октомври е срокът за приемане на търговото предложение за Благоевград-БТ

След приключване на подписката Булгартабак възнамерява да отпише компанията от регистъра на публичните дружества

12:59 | 24.09.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
До 8 октомври е срокът за приемане на търговото предложение за Благоевград-БТ

Срокът за приемане на търговото предложение за Благоевград-БТ АД е до 8 октомври 2012 г. То тече от 11 септември 2012 г. и е при цена от 53,53 лв. за акция.

В момента на БФБ-София има търсене за акции на дружеството при цена от 52,30 лв. за брой, или с 2,3% под търговата.

Търговият предложител в лицето на Булгартабак холдинг АД възнамерява след приключване на подписката да отпише Благоевград-БТ от регистъра на публичните дружества, съответно акциите на компанията да бъдат свалени от търговия на Българска Фондова Борса, ако има тази законова възможност. Хипотезите за отписване са няколко, като едната е при достигане на дял от 95%, спрямо 90,05% преди това.

За да се приеме търговото предложение е необходимо подписване на заявление в някои инвестиционен посредник. След това сделките ще бъдат регистрирани извън регулиран пазар на БФБ-София. 

Наскоро Булгартабак холдинг АД осъществи търгово предложение при Плевен-Булгартабак АД и там делът му вече е над 98%, което му дава възможност да придобие 100% от капитала на дружеството.

Цената от 53,53 лв. за акция на Благоевград-БТ АД е сравнително висока на фона на цените в последните години, но е по-ниска от 134,5 лв. за акция през далечната 2004 г.

В последните 12 месеца акциите на Благоевград-БТ АД поскъпват със 74% до 52,25 лв. за акция и 141 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Инвестиращ
преди 11 години
"Индивидуалните административни актове на комисията се мотивират и подлежат на обжалване пред Върховния административен съд." - от Закона за КФН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
nikon
преди 11 години
Въпреки нередностите около това търгово и изпратените сигнали до КФН,от комисията се направиха на слепи и не го спряха.Инвестора ще е много полезен,ако каже кой е купувачът на акциите след публикуването на търговото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още