IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ поиска отмяна на разрешителни за строеж на първа линия на плаж "Корал"

Три са парцелите в района, за които е предвидено застрояване, като за един от тях разрешението вече е отнето

17:24 | 31.01.13 г. 2
МРРБ поиска отмяна на разрешителни за строеж на първа линия на плаж "Корал"

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) се е обърнало към прокуратурата с искане за отмяна на разрешителни за строеж на първа линия на плаж „Корал“, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова по време на  изслушване в анкетната комисия за корупция по високите етажи на властта, съобщи БТА.

На първа линия има три имота, за които е предвидено застрояване.

За два от имотите има подробни устройствени планове от 2004 и 2006 година, които предвиждат строителството на голямо ваканционно селище. Тези планове обаче са в нарушение на закона, който предвижда, че в Зона „А“ не може да има такава височина и плътност на застрояване. Тези разрешения са били издадени от община Царево.

За третия парцел разрешителното вече беше отменено от МРРБ, тъй като няма актуална екологична оценка за съвместимост и довеждаща инфраструктура. Няма планове за включване към водоснабдителната и канализационната мрежа. Това разрешително е издадено в края на 2012 година.

„Законът не ни позволява да отменим останалите разрешения за строеж за съседните имоти, защото са издадени отдавна“, коментира още Павлова и допълва, че те обаче "страдат" от същите пороци - липсва актуална екологична оценка и планове за свързване с инфраструктурата. Това е причината и да бъде сезирана прокуратурата, уточни регионалният министър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
SEBULBA
преди 11 години
Ами ако е издадено с измама?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
iivanoff
преди 11 години
Пази боже - комунизъм в действие - да ти търсят повод, да ти отменят разрешителното ?...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още