IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отменени са строителни разрешителни и на община Царево

Спряно е строителството на плажа „Корал“ и в местността Караагач, обяви регионалният министър Лиляна Павлова

17:05 | 17.01.13 г. 1
Отменени са строителни разрешителни и на община Царево

Строителният контрол е отменил незаконносъобразно издадени от община Царево разрешителни за строеж на плажа „Корал“ и в местността Караагач. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на обществено обсъждане на законодателни промени, с които да бъде ограничено строителството в защитени територии.


Припомняме, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) в последните дни отмени няколко разрешителни за строеж, издадени от община Несебър. Беше спряно и строителството на ваканционен комплекс на Иракли, след като то предизвика сериозно обществено недоволство.

От Министерството на околната среда и водите (МОСВ) коментираха, че документацията там е изрядна, но пък проверка по-късно показа, че инвеститорът е планирал строежа на осем къщи и три склада в повече от първоначално одобрените.

Довечера отново ще се проведе протест в няколко града срещу презастрояването на Черноморското крайбрежие и планинските курорти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Много нагла администрация!Метла!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още