IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавните фирми ще избират банките според цялостните им условия

Докладът как се управляват паричните потоци на държавни предприятия може и да не бъде оповестен публично заради банковата тайна

17:24 | 04.04.13 г. 1
Държавните фирми ще избират банките според цялостните им условия

При избор на банка държавните предприятия да се ръководят от цялостните условия и предлаганите услуги, а не фокусът да бъде само върху конкретните условия как ще бъдат управлявани активите им.

Това предложение се появи по време на първото заседание на работната група към Министерския съвет, натоварена да анализира управлението на паричните потоци на държавните компании. В момента в ресорните министерства тече анализ на актуалното състояние на този процес, припомня пресцентъра на служебния кабинет.

Данните от този доклад обаче може и да не бъдат оповестени публично заради гарантирането на банковата тайна. В тази връзка служебният премиер Марин Райков е препоръчал на експертите да проведат нужния диалог с банките, за да получат съгласие за оповестяването на данните.

По време на първото си заседание на работната група, в която участват всички министри, в чийто ресор присъстват държавни предприятия, са били прегледани действащите в момента правила за управление на паричните потоци. Оценката е, че те могат да дадат „много добра основа“, върху която да се стъпи и да се доразвие. Едно от предложенията в тази насока е именно да се гледат цялостните условия на банките.

Новите правила ще станат задължителни за всички дружества, собственост на държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
deBill
преди 11 години
егати майтапа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още