IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чобанов не отрече възможна втора актуализация на бюджета

Надявам се президентът да позволи бюджетният процес в държавата да протича гладко, заяви финансовият министър

14:22 | 01.08.13 г. 8
Чобанов не отрече възможна втора актуализация на бюджета

                                                                                                                   От: Камелия Цветанова

Финансовият министър Петър Чобанов не отрече категорично възможността, че може да се породи нужда от втора актуализация на държавния бюджет.

„Ще положим необходимите усилия да изпълним това, което сме заложили, за да не се налага втора актуализация”, каза той след приемането на поправките на второ четене в парламента.

Чобанов изрази надежда да не се стига до вето на актуализацията. "Надявам се президентът да позволи бюджетният процес в държавата да протича гладко и по нормален начин", каза той.

"Ако президентът наложи вето върху част от текстовете, възникват поне два въпроса със социално измерение", коментира социалният министър Хасан Адемов. Той уточни, че държавният глава трябва да обясни, като налага вето, защо поне два месеца семействата на деца с увреждане няма да могат да получат добавките си от 28 лв. или 56 лв. за двата месеца.

"Ще се попречи и на увеличаване на квотите за ваучери за храна и работници и служители няма да могат да се възползват от тях", предупреди още Адемов.

На въпрос за коледни добавки за пенсионерите Адемов коментира, че ще се приложи диференциран подход. "Ако бъдат дадени коледни добавки на пенсионерите, те ще са само за тези, които взимат под 200 лв. на месец", обяви социалният министър.

Той обясни, че пенсии до 200 лв. взимат около 800 хиляди български пенсионери. Окончателното решение обаче ще се вземе в края на годината, когато се разбере какви са възможностите на бюджета.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 23 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
ОСТАВКА!Мръсни червени ***!Нагла и крадлива ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 20 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
Дано президентът ги забави, да дойде септември, хората се връщат, НС ще не ще пак ще работи и тогава, ОСТАВКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
Президента не може да ги спре. Да ги забави да, но не и да ги спре! А забавянето си е калкулирано! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 3
Спящият бик
преди 10 години
Май, доста се притесняват от президентското вето? Картите вече са раздадени, анонсите са направени, а големият шлем е все тъй несигурен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 4
deant
преди 10 години
Аз ви казах, че според мъглявите обеснения на "експерта" ""финансист"" (нарочно с толкова кавички) 1 млрд не стига и предположих, че ще им трябват 2. Да не говорим за овъртяните обяснения на Данчо Ментата, ама него не го обвинявам, той човека си има прякор, който се набива в очите като табела. виновен е тоз дето не вижда табелата. А за ГЕРБ какво да кажа... С такива управляващи и такава опозиция... жална ни майка. Радвам се, че не гласувах за нито едните, нито другите, сега щеше да ме е срам от себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
Ха ха ха! Сега представете си следното: Давате ГЕНЕРАЛНО пълномощно на крадец, да ви свърши някаква работа. Той се възползва и си решава неговия си проблем. Вие сте недоволни от услугата му /или липсата на такава изобщо./ и ПРОТЕСТИРАТЕ заплашвайки го с лишаване от хонорар! Ами той няма проблем с това! Има си пълномощно и ако го ядосате или се правите на важни, просто ще отиде до банката, ще изтегли един голям заем /колкото може де/ от ВАШЕ име и сам ЩЕ СИ ПЛАТИ колкото голям хонорар прецени! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още