IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три компании искат да доставят декодери за социално слабите

Офертите на веригата за техника “Зора”, “К енд К електроникс” и “Български пощи” бяха отворени днес

18:49 | 13.08.13 г. 4
Три компании искат да доставят декодери за социално слабите

Офертите на фирмите кандидати за доставка на телевизионни декодери за бедни бяха отворени днес в Министерството на транспорта и съобщенията.

Кандидатите са общо трима – веригата за техника “Зора”, “К енд К електроникс” и “Български пощи”. Трите компании кандидатстват за 1, 2 или 3 от общо трите обособени в конкурса позиции, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.

По позицията за територията на Северен централен район (с административни центрове на областите Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра) са постъпили предложения от „Български пощи“ ЕАД и „К енд К електроникс”.

За Югозападен район (Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град с изключение на район „Оборище“ и Софийска област) оферти са подали „Български пощи“ ЕАД и „К енд К електроникс”.

Трима са кандидатите за изпълнител за територията на Югоизточен район (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол) – „Български пощи“ ЕАД, магазини „Зора“ и „К енд К електроникс”.

Предстои преглед и оценка на документите, след което ще бъдат отворени ценовите предложения.

В останалите три района конкурсът вече приключи. Там гражданите с право на безплатни декодиращи устройства вече могат да си ги получат, след като вземат безплатен ваучер от пощенските клонове по места. 

Както стана ясно още преди седмица заради забавения конкурс за доставка на декодери на над 80 хил. правоимащи граждани датата за старт на цифровизацията 1 септември ще бъде отложена. Обещанията на Министерството на транспорта са конкурсът да бъде проведен в максимално кратък срок и победителите да бъдат ясни до края на месеца. Дори тогава обаче е възможно конкурсът да бъде обжалван в съда и това би отложило изпълнението на поръчката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
jorkata_pz
преди 10 години
ще спечели К и К Електроникс на Цветан Василев и Делян Пеевски
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Абе каква е тази стока от първа необходимост наречена.. "телевизия" ? Има ли такава в белия свят? Много готина схемичка са измислили за източване на пари от данъците. Само не ми говорете за солидарност. Ако е така, защо държавата не плаща кабелната на дядо ми? Само 10 лв е на месец, а той е с малко по-висока от минимланта пенсия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още