IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антон Иванов: Цената на тока е нелогична, ако се следват пазарните принципи

НЕК отива към сценарий, като този в държавните железници, прогнозира експертът от Български енергиен форум

12:47 | 01.03.14 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Антон Иванов: Цената на тока е нелогична, ако се следват пазарните принципи

„Цената на тока е нелогичната, ако се следват пазарните принципи. Тя би трябвало да е по-висока“, заяви в ефира на Bulgaria On Air Антон Иванов, енергиен експерт от Български енергиен форум. Според него дълговете на Националната електрическа компания (НЕК, които възлизат на 2,5 млрд. лева, са задължения на държавата.

Иванов прогнозира, че НЕК отива към сценарий, като този в държавните железници. Освен това енергийният специалист смята, че България няма нужда от нов реактор в „АЕЦ Козлодуй“.

На дневен ред стои въпросът ще поскъпне ли електричеството за битовите абонати от 1 юли тази година. EVN предлага увеличение на цената със средно 7,9%, а ЧЕЗ поиска преразпределение на дяловете в цената на електричеството.

"Енерго-Про" също ще поиска повишение на цената на тока. Електроразпределителното дружество даде заявка, че ще предложи на ДКЕВР поскъпване в рамките на 7-9%.

Какво каза още Антон Иванов - вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
vzhekoff
преди 10 години
Слушам онзи ден един от ЕВН или от ЧЕЗ да рИве, как от продажбата на тока през нощта бил на загуба. Нищо не казва обаче за продажбите през деня :) Не се казва и кой е на загуба, защото има разпределение и търговец. Да не се окаже, че ЕВН-търговец е на крупна печалба, а ЕВН-разпределение е на загуба, а сума-сумарум австрийските пенсионери яко са захлебили ? И стига с мантрите, че само 1% бил за ерп-тата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
v_tin
преди 10 години
Кажи ми кое е логично, доходи, пенсии, цени??? Кое? И ще разбереш че няма как да е логична цената на тока
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още