IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България облекчава визовия режим за руските собственици на имоти у нас

Стимулираме руските туристи да посещават отново страната, заяви външният министър Кристиан Вигенин

17:50 | 24.04.14 г. 3
България облекчава визовия режим за руските собственици на имоти у нас

„За руските граждани, които имат собственост у нас, възприемаме практиката за издаване на многократни, едногодишни, а в някои случаи по-дългосрочни визи, което да им позволи те да посещават по-често своята собственост и да идват по-често със семействата си“. Това каза в Бургас министърът на външните работи Кристиан Вигенин, цитиран от БТА.

„Освен това насърчаваме туристите, които сега кандидатстват за визи, които вече са били в предишни години тук, да получават едногодишна, двукратна виза, която ще изтича в края на следващия туристически сезон. Така ги стимулираме освен тази година да посетят Бургас, региона, България и следващата година“, добави министърът. 

Вигенин каза, че са взети и други мерки по отношение на подобряване на туристическите услуги. Прекратена е практиката да се дават определени квоти за туристическите фирми за определен брой туристи. Няма да се пренасочват и туристи в изнесените визови центрове, където услугата се оскъпява и усложнява. Вигенин добави, че става въпрос за летовниците от Русия, Украйна, Беларус и Молдова.

Още през миналата година стана ясно, че правителството работи по мерки за облекчаване на визовия режим за чужденците, които купуват домове у нас. Очакванията са това да има директен ефект върху растежа на строителството.

През лятото хотелиери алармираха, че правят фиктивни резервации на руски граждани, които имат имоти в България, но са се сблъскали с проблеми при издаването на визи.

Външният министър е в Бургас за среща с представители на туристическия бизнес в региона. Пред тях той ще представи и мерките, които се вземат за развитието на туристическата услуга у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
То мирното население трябва да се въоръжи!Образец Тексас!Няма престъпност, няма проблеми!Най ми хареса една реклама на един магазин, на който беше изписано, че "ние не звъним на 911, ние и снимката едно дуло насочено към теб"!*** да крадеш, ако ти стиска! Eто и някой картинки за случая:http://***.guns.com/2013/01/26/we-dont-dial-911-10-photos/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
MZ/X
преди 9 години
Защо не предложиш да направим постоянна почивна база за руските военни от Севастопол? В специалната виза можем да им позволим да носят със себе си по един автомат и бронетранспортьор :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още