IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Георги Близнашки ще участва в служебния кабинет

Името на Близнашки се спряга за служебен премиер, той не пожела да коментира какъв пост му е предложен

20:07 | 28.07.14 г. 3
Проф. Георги Близнашки ще участва в служебния кабинет

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки призна, че ще участва в служебния кабинет. Това каза самият той в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Води се този разговор, но нека се извърти колелото. Нямаме отказ от ДПС все още, мисля че след това ще мога да дам еднозначен отговор“, посочи той.

Юристът все пак не отговори директно дали президентът Росен Плевнелиев му е предложил поста на премиер, или на министър в новия служебен кабинет. "Различни са вариантите, президентът ще оглежда нещата до последния момент и това е негово суверенно право“, посочи професорът и допълни:

"Да, аз съм дал принципно съгласие, но нека президентът има свобода на действията през тези няколко дни, за да намери най-точното решение“.

Професор Георги Близнашки бе един от организаторите на подписката за провеждане на референдум за изборните правила, който президентът Росен Плевнелиев предложи в началото на годината.

Самият той сподели, че няма да се върне в БСП, въпреки че партията има нов лидер в лицето на Михаил Миков. "Мисля, че не може да се случи. Колелото се върти напред, а не назад", категоричен бе той.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
serafima
преди 9 години
Към тези, които са писали минуси на 1 и 2. Кое не е вярно? Това ли, че таванът на другаря Близнашки е твърде нисък и угодничеството твърде високо? Вродени родови качества от времето на комунизма. Нали искате да се освободим от управлението точно на такива семпли и продажни хора? Или не е вярно за твърдата политика на САЩ като световен жандарм и спрямо ЕС????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 7
alexx
преди 9 години
Нищо умно не очаквам от него. Таванът му е нисък.Но нали трябва да осребри поведението си от последната година, някакво постче ще получи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 13
rumen221
преди 9 години
Приятели,Е.С. не се управлява от дебили1. САЩ започнаха активната войната срещу Е.С. с овладяване икономическата му периферия (на юг в Африка и на изток в Украйна) Сега продължава с преки действия срещу ЕС:- Посегнаха дори на Д.Камерън, заради съпротивата му ЕС да се управлява от Агент за влияние на ЦРУ (Май, следва Английската кралица) - Наскоро наложиха прекомерна глоба от 10 милиарда долара на БНП Париба, която може да има последствия върху цялата еврозона- Петата колона на САЩ в Е.С. и България (лидери в ЕНП) се опитват да спрат Европейския проект Южен поток(В България знаете кои са най-активни)- Вече всички по света разбраха, че без общоевропейска солидарност и политическа изолация на агентите за американско влияние, ЦРУ няма да спре доброволно терористичната Войната на САЩ на украинска земя, за разгром на Е.С
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още