IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колите от Ловеч стъпиха в Румъния

Словакия и Унгария са следващите пазари, на които ще дебютират автомобилите с марка Great Wall

11:44 | 12.08.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тестови Great Wall H6 за клиентите на компанията в Румъния<em>. Снимка: Литекс Моторс</em></p>

Тестови Great Wall H6 за клиентите на компанията в Румъния. Снимка: Литекс Моторс

Произведените в завода в Ловеч автомобили с марка Great Wall вече се предлагат и в Румъния, съобщават от "Литекс Моторс". На пазара на северната ни съседка дебютират два проходими модела - всъдеходът H6 и пикапът Steed 5.

Произведените в България машини ще се дистрибутират от фирмата Alexandros Motors, която разполага с 20 дилърски представителства, разположени в най-големите румънски градове. Компанията продава както нови, така и стари автомобили и е ексклузивен представител на марката автобуси King Long и мотокарите Shangli.

Пикапът Steed 5 и всъдеходът H6 ще се предлагат на румънския пазар с бензинови и дизелови двигатели. На по-късен етап към тях ще се присъединят и други произведени в България модели на Great Wall.

Автомобилите от Ловеч вече се предлагат на пазарите на Италия, Македония и Сърбия, като предстои въвеждането им в Словакия и Унгария, съобщават от "Литекс Моторс", като уточняват, че очакват сътрудничеството им с Alexandros Motors да доведе до значително увеличение на дела на джиповете и пикапите на румънския пазар.

По-рано от българския производител уточниха, че през следващите години на територията на завода ще започнат да работят бояджийски и заваръчен цех. Ще бъдат увеличени и работните места, които в момента са 200. Плановете предвиждат произвежданите в момента 5000 автомобила годишно да нараснат до 50 000 броя.

Още за колите от Ловеч четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 3
Nikola666
преди 9 години
Преди два месеца бях в Мароко. В Казабланка, братлета, всички нови таксита са Дачия Логан. Има и не само таксита. Предполагам че и в Рабат е така, ама там нямах време да разгледам. Къде са те, къде сме ние, както казал Тодор Живков след посещение в ГДР. А ние също произвеждахме френски коли - *** Рено, но другарите не искаха конкуренция на москвичите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
MZ/X
преди 9 години
А дано, но истината е произведените коли в България да се вдигнат на 1 милион броя за да може реално да се конкурираме с Румъния, Унгария, Словакия или Чехия, в автомобилостроенето!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още