IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС запазва санкциите срещу Русия

Мирното споразумение, сключено на 5 септември в Минск, не се спазва, според постоянните представители на държавите от блока в Брюксел

18:05 | 30.09.14 г. 5
ЕС запазва санкциите срещу Русия

Европейският съюз (ЕС) ще запази санкциите си срещу Русия, защото мирното споразумение от Минск не действа ефективно, съобщава ВВС.

Постоянните представители на държавите от блока в Брюксел се срещнаха днес, за да обсъдят евентуално смекчаване на санкциите. На срещата те са отбелязали, че събитията след 5 септември, когато беше подписано мирното споразумение, са в известна степен окуражаващи, но то не се прилага достатъчно добре.

Санкциите поставят редица ограничения пред физически лица и компании, включително банки, фирми от сектора на отбраната и петролната индустрия.

Западните власти и правителството в Киев обвиняват Москва в инвазия на украинска територия и подкрепа за сепаратистите в Източна Украйна, включително и с войници и доставки на оръжие. Кремъл отрича обвиненията.

ЕС и САЩ въведоха санкции срещу Русия, след като Кремъл анексира Крим през март, припомня още медията.

Досега жертвите в конфликта в Източна Украйна са над 3 200. Въпреки мирното споразумение и установяването на 30-км буферна зона, договорките се нарушават периодично от стрелби и насилие.

Поне седем украински войници загинаха вчера при сблъсък с проруските бунтовници в района на летището в Донецк. И днес в района се чува стрелба.

Миналата седмица премиерът на Украйна Арсений Яценюк каза пред Съвета за сигурност на ООН, че руски военни продължават да действат в Източна Украйна. Той призова Западът да не вдига санкциите срещу Русия, докато Киев не възстанови контрола си върху цялата територия на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 13 rate down comment 10
dakl
преди 9 години
За Русия е особено важно поне половин година да се запазят европейските санкции. Така вече новите вносители ще са се утвърдили на техния пазар а европийските страни за да влезнат отново в пазар който сами са загубили ще трябва да драпат много и да свалят цените!Но изборът бе на ЕК, или по точно на нейния супервайзер!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Miglena Ivanova
преди 9 години
Да, действително се получаваше малко двусмислено в този ред, благодаря!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
Internet
преди 9 години
доставка на войницибравос
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
Internet
преди 9 години
доставка на войницибравос
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още