IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството дава 8 млн. лв. за общинска инфраструктура

10 общини ще получат средства за ремонт на улична и пътна мрежа

16:03 | 15.07.15 г.
Правителството дава 8 млн. лв. за общинска инфраструктура

Правителството одобри допълнителни трансфери за реализиране на редица проекти за подобряване на общинската инфраструктура и разходи по бюджета на Министерския съвет в общ размер на 7,878 млн. лв., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Общините, които получават средства за ремонт на улична и пътна мрежа, са Рудозем, Сърница, Якоруда, Димитровград, Севлиево, Стражица, Горна Оряховица, Любимец, Габрово и Черноочене.

Предвидените по бюджета на Министерския съвет допълнителни 300 хил. лв. са за довършителни работи на новото патриаршеско крило на Троянската ставропигиална света обител „Успение Богородично”.

С друго свое решение правителството прехвърли в собственост на община Борово бившето помощно училище полуинтернат в с. Брестовица. То ще бъде използвано от местната власт за изграждане на социално-възпитателен център за потребителите на социални услуги. 

В полза на Асоциацията за развъждане на черношарената порода в България за срок от 10 години е учредено безвъзмездно право на ползване на имот – частна държавна собственост, на ул. „Банско шосе” №12 в Сливен. Двете едноетажни сгради ще бъдат използвани от асоциацията за провеждането на срещи, семинари и обучение на фермери.

С друго решение правителството одобри прехвърлянето на преходен мостик, два подемно-преходни моста и съоръженията, служещи за тяхното управление, на територията на Фериботен комплекс – Варна от Национална компания „Железопътна инфраструктура” към Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.

Правителството учреди и безсрочно право на строеж в полза на „Мобилтел“ ЕАД в два поземлени имота в горска територия в община Малко Търново. Компанията ще ползва терените за изграждане на стълбове за телекомуникационно оборудване и съоръжения на техническата инфраструктура към тях. Единият от терените е в землището на с. Звездец и е с площ от 131 кв. м, а другият – в землището на с. Бяла вода и е от 128 кв. м.

За учреденото право на строеж дружеството ще заплати общо 2505 лв., за компенсационно залесяване – 275 лв., и 50 лв. режийни разноски. И за двата имота „Мобилтел“ ЕАД ще заплати данък за придобиване на ограничено вещно право.

По предложение на Междуведомствения съвет за управление на отнето имущество, Министерският съвет е възложил на Националната агенция за приходите да продаде по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имущество, отнето в полза на държавата. Възложеното за продажба имущество е отнето в полза на държавата с влезли в сила съдебни решения по 42 случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още