IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla увеличава кредитната си линия с около 500 млн. долара

Договорите за кредитиране са с Deutsche Bank AG

09:24 | 21.12.16 г. 19
Автор - снимка
Създател
<p>
	Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Ройтерс

Американският производител на електрически автомобили Tesla Motors Inc. увеличава своя кредитен капацитет с помощта на две кредитни споразумения за общо около 500 млн. долара. Това се случва само два месеца, след като главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск заяви в постинг в Twitter, че до края на годината на компанията може да не ѝ се налага да увеличава задълженията си, предава Bloomberg.

Tesla, която през миналия месец придоби губещия пари производител на панели за соларна енергия SolarCity Corp. за 2 млрд. долара, сключи кредитна линия с Deutsche Bank AG за 200 милиона долара, показват документи до регулатора от вторник. Компанията има възможността да добави още 50 милиона долара по това споразумение, а също и да се подсили с отделна кредитна линия за още 300 млн. долара.

Мъск изненада инвеститорите през октомври, като заяви, че Tesla няма да трябва да повишава собствения капитал или да взима пари назаем през това тримесечие, докато някои анализатори твърдят, че концернът може би има нужда от около 2,5 млрд. долара за покриване на амбициозните планове на предприемача. С данните от вторник кредитните линии на Tesla ще достигнат сумата от около 1,8 млрд. долара.

„Не мисля, че е шокиращо, че с течение на времето Tesla се нуждае от повече средства", казва Дейвид Уистън, анализатор в Morningstar Inc. в Чикаго. „Компанията е млада и има огромни планове за растеж, така че с течение на времето аз очаквам повече капиталови увеличения и повече капацитети за кредитиране".Tesla не коментира нищо повече отвъд съдържанието на регулаторното обявление за плановете си за разширяване на своите кредитни линии, каза Сара O'Браян, говорител на компанията

Автомобилният производител продаде приблизително 50 000 автомобила през 2015 г. и има за цел да продава по половин милион автомобили годишно до 2018 г. Повечето от тези продажби се очаква да се генерират от Model 3, първият електрически автомобил на Tesla за масовия пазар, който е планиран да дебютира до края на следващата година. Компанията също така изгражда огромна фабрика за производство на батерии източно от Рино, Невада, а Мъск представи визия, включваща производството на генериращи слънчева енергия керемиди, които се интегрират със складови единици за електрическа мощност на дружеството

Базираната в Пало Алто, Калифорния, Tesla отчете тримесечна печалба през октомври, първата от осем тримесечия насам. 

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

16
rate up comment 4 rate down comment 1
Naiv
преди 7 години
Н е ми е ясно Тесла да са направили някакво съществено и революционно откритие на което да почиват . Все още се чудя как се държат на крака . Батерията си я правят като събират огромно количество малки батерийки - резултат от усилията на телефонните производители . Олекотяват купето с пресован алуминий - нищо съществено .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 0
Атанасио
преди 7 години
През 1956год. в САЩ главният геолог на Shell Мериан Кинк Хъбърт - http://***.hubbertpeak.com/hubbert/ казва ,че 1970год. ще е пикът на петрола в САЩ и точно така става.През 1974г. Кинг Хъбърт даде показания пред Конгреса на САЩ и т.н. обяснил съм всичко за петролната катастрофа - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231Големият проблем е ,че трябва около 15год. технологично време за трансформацията на света за функциониране на света без петрол ,и че не може да стане на 100% тоест трябва да си оставим петрол за столетия напред.''Невидимата ръка'' на свободният пазар не може да направи тази трансформация и затова трябва ресурсно базирана и планирана екологична икономика и Жак Фреско още 1974год. говори за ресурсно базирана икономика
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 0
Jorkata
преди 7 години
Не може една компания с P/E над 50 (ако не и повече) да не е балон - няма такъв случай в историята...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 12 rate down comment 2
KPetkov
преди 7 години
В момента, в който махнат всички субсидии и други щуротии, т.е. да излезнат на "свободния пазар", с които САЩ крепят бизнеса на Мъск, Тесла ще потъне като камък в блато.Единственият им шанс е ДВГ да бъдат забранени тотално за транспорт на хора в градска среда, но това едва ли ще стане скоро.Просто сметките не се връзват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 7 години
доста комплексарски начин на мислене, но имаш право на него ... аз също живея днес, но гледам и напред ... ако искаш го наречи мечтаене, но гледането в бъдещето (и още няколко) прави разликата между нас и ***... ден за ден живеят гражданите на Факултета
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 2
scott
преди 7 години
това за преди 89-та - нема защо не мене да го обяснявате. Живял съм го. И никога, при никакви обстоятелства не си позволявам да сравнявам, да изтъквам, да препоръчвам, да отричам. Между Марс и земята не мож да има никва база за сравнения. Живей ДНЕС,БЕ БИ ПРЕСЪНТ. АКО ИМАШ УБАВО НАСТОЯЩЕ - НАЧЕ СИ НАРЕД. И НЕ Е ВАЖНО КВОЕ ЩЕЛО ДА БЪДЕ ПРЕЗ 3000 ГОДИНА ИЛИ ПА КАК СИ БИЛ НА КУЧЕТО В...ПРЕЗ 1945-ТА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 7 години
поне ще е до моя избор ... ще продаде ако аз реша да купя! ... и чак просешка тояга надали :):) някога ще бъде това което беше преди 89-та, дето нямаше и храна по магазините ... тогава всичко беше "ЕКО" и зелено .... е не баш, ама вие нали го вярвате :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 1
vgs
преди 7 години
Мъск ще се окаже или (бизнес) гений или поредния кеш бърнър. Към момента никой от двата варианта не може да се изключи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 7
scott
преди 7 години
а соросоида винаги иска да примеш желаното за действителна, за да ти продаде нищо за нещо, да те докара до просешка тояга и да ти се надсмива колко си глупав и изостанал. нет,найн и нихт. Мислим да си останем богат, сиуен и независим. основни оръжиа: мозък, аскетизъм, инвестициес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 6
khao
преди 7 години
съвецкия *** няма угодия ....или стрижат масата с електромобили зада има печалба за масоните, или го стрижат фармацефтичните компании за лекарства заради мръсния въздух.... но съм сигурен че руснаците са измислили ЕКО сажди и ЕКО пушък !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още