IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апартаментите от Олимпийското село в Лондон излизат на пазара

Част от тях ще бъдат отдадени под наем, а друга част - продадени на купувачи на първи дом

11:45 | 20.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Първите обитатели се очаква да се нанесат през август. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Първите обитатели се очаква да се нанесат през август. Снимка: Ройтерс

Почти година след Олимпийските игри в Лондон апартаментите в Олимпийското село в британската столица (East Village) вече се отдават под наем, съобщи онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Qatari Diar, инвестиционната компания, контролирана от катарската кралска фамилия, и строителната компания Delancey купиха селището за 557 млн. паунда през 2011 г. Това е и първият частен жилищен фонд от над 1 000 жилища, които ще бъдат притежавани и пряко управлявани като инвестиция, отбелязва изданието.

Qatari Diar и Delancey основаха нова компания - Get Living London, която ще управлява част от апартаментите в комплекса. Около 370 от тях ще излязат на пазара скоро, като първите обитатели се очаква да се нанесат през август.

Друга част от апартаментите в Олимпийското село се управляват от Triathlon Homes. Компанията планира да продаде някои от тях на купувачи на първи дом, а останалите – да отдаде под наем на ниски цени, като ги предложи на чакащите за достъпно жилище.

Засега от Get Living London не дават подробности за свободните наеми, на които ще пуснат апартаментите в комплекса. От компанията уточняват, че цените „ще отразяват пазара в Стратфорд“. Средният наем на апартамент с три спални в района е около 450 паунда седмично, а с две спални – 350 паунда, отбелязва изданието.

Вижте как изглежда комплексът в галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още