IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини защо не се очаква срив на пазара на имоти в САЩ

Ниските лихви и ръстът на заетостта са сред причините за по-малката вероятност от срив на сектора

09:58 | 27.08.15 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Когато става дума за волатилност на фондовите пазари, секторът на недвижимите имоти е като спасителна жилетка за инвеститорите, които търсят сигурност, когато се очаква пазарите да тръгнат надолу, пише MarketWatch.

„Недвижимите имоти са предпочитаната инвестиция, в която американците влагат парите, от които няма да имат нужда поне през следващите 10 години и тази тенденция не се променя“, казва Грег МакБрайд, главен финансов анализатор в базираната в Ню Йорк Bankrate.com.

Изнервените инвеститори винаги се обръщат към недвижимите имоти, вместо да се отдръпнат от тях в моменти на волатилност“.

В сегашната криза на фондовите пазари обаче повторение на катастрофата с недвижимите имоти от 2009 г. след срива на фондовия пазар през 2008 г. в САЩ е по-малко вероятно и има пет причини за това. Кои са те вижте в нашата галерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 6 rate down comment 0
simbat
преди 8 години
"Имотите" е много общо понятие. без да съм финансов експерт и без да чета всеки ден новини знам,че популацията на земята се увеличава и заради глобализацията и информацията в днешно време масите хора се местят в търсене на по-качествен живот (по-добро заплащане, училища, по ясна перспектива итнт.). Затова цените на имотите на малкото такива места ще продължават да растат. Пример- 2008 г имотния пазар във Флорида се срина. В резултат маса Азиатски, Руски и други инвеститори с много пари и малко опции за инвестиции почнаха да купуват там и да реализират 10% печалба на година от наеми дори в най силната криза.В момента повечето могат да се похвалят с около и над 100% и капиталова печалба понеже базара там не само се възстанови ами и изпревари нивата от преди кризата 2008г. В САЩ идват хорас от цял свят да търсят по-добър живот.Заради отлчните университети много богати хора от цял свят наливат пари тук.Пълно е Азиатци.Идват с кеш и купуват.То в какво и къде е по-добре да инвестират ? В БГ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 1
scott
преди 8 години
много е просто.Получаваш 2000 на месец, обаче чрез имотен дериват убеждаваш банката, да ти отпусне 500 000 за жилище. Банката не вижда риск /ше си земе парите като осребри деривата/, системата не вижда риск: мнооого хора увисват у матрицата с кредити за 5 живота. И кат почне да се разплита се оказва, че получилите кредитите немат пари и възможнос да ги върнат, а дериватодържателите обявеват фауит щот са хитри. СИСТЕМНА Е ПРИЧИНАТА.....Може и да ти допишем как продължи историътъ, *** съвременник си и, на пазарчето си игройкал, требе да знаиш. що да те отегчавам. Виж, по-интересното е, че очеквам тотал щета до януари. НАРОЧНО ПРИЧИНЕНА И ПЛАНИРАНА. Не знам притежателите на кой актив ше изплуват, *** ше са малка група еврейчета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
срива 2008-*** стана щото лемънд бръдърс се нагушиха с ипотечни деривати..-----------------------------------------------------------------------------------------верно съвсем не знаех, че е заради тех ..... а ква е причинно следствената връзка нема значка, важното е у учебниците да пише,че Лемъните били виновни.Боли ме фара кво пише у законите на тея ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 2
SS-23
преди 8 години
Аз отдавна съм казал, че по един или друг начин - "всички че лапат хурката"!Ако от нищо правиш "нещо", няма как това "нещо" да е в действителност нещо ... освен едно голямо нищо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
scott
преди 8 години
срива 2008-*** стана щото лемънд бръдърс се нагушиха с ипотечни деривати. Едни такива измамни хартийки, които ти казват, че ако ги имаш ши спичелиш, дори ако пазара тръгне надолу. Тез същите, сега са в баланса на фед, обявени за НЕТОКСИЧНИ и оскъпени с 10%. Ако пазарчето продължава да е така сложно и така заемонещоситам. Сривъ кат от атомик бомб придстои. Отложихме, *** не избегнахме. Загробихме светъ, да са добре САЩ. то тва и у американския закон си го пише, че така требва да е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 5
michaelis12
преди 8 години
Ниските лихви и ръстът на заетостта са сред причините за по-малката вероятност от срив на сектора---------------------------------------------------------------------------------------------А ето тука точно само в това изречение има 5 контроверса, аз не знам верно вас в УНСС на кво ви учат?!? аз ни съм икономист ни съм УНССеец, но когато са ниски лихвите, народа би трябвало да взима повече заеми и да купува повече - надува цените отделно, че нема ни ръстове ни заетост чак такава и кат не мое си върнат кредита и отиват под водата. Аве на колко години сте били през 2008 ве, то за тва се пише в учебниците вече та нали именно за тва беше тая криза там ?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 2
SS-23
преди 8 години
5 причини защо не се очаква срив на пазара на имоти в САЩ---значи срива предстои.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 2
Jorkata
преди 8 години
Никой никога не очаква нищо лошо да се случи на който и да е пазар, ама май реалността е друга.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още