Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ прекрати членството на ИП Стандарт Инвестмънт

Борсата е прекратила и членството на ИП Фико Инвест във връзка с подадено заявление

Още по темата
Съветът на директорите на БФБ-София АД на вчерашното си заседание е прекратил членството на инвестиционен посредник ИП Стандарт Инвестмънт АД, считано от днес.

Решението е във връзка с постъпило уведомление от Комисията за финансов надзор и на основание чл. 15, ал. 1, т. 2 от Част II Правила за членство.

Вчера Комисията за финансов надзор (КФН) взе решение да отнеме лиценза за извършване на дейност на ИП Стандарт Инвестмънт поради нарушение на изискване, установено с Наредбата за капиталова адекватност и ликвидност на инвестиционните посредници.

На 6 март 2012 г. със свое решение КФН направи публичен фактът, че три фонда на УД Стандарт Асет Мениджмънт АД бавят плащане към УПФ Бъдеще в размер на близо 1 млн. лв.

Впоследствие КФН обяви, че ще си търси неплатена от УД Стандарт Асет Мениджмънт такса, като я установи за изискуемо публично държавно вземане.

СД на БФБ прекратява членството и на ИП Фико Инвест ООД-Варна, считано от 02.04.2012 г., във връзка с подадено заявление, на основание чл. 15, ал. 1, т. 4 от Част II Правила за членство.

Съветът на директорите допуска до търговия на Борсата нов борсов посредник, както следва от името на ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД - Калин Борисов Борисов.

 

По статията работи: Петър Нейков

Последни новини

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 5 години
Няма профилна снимка
Ръководството на Стандарт инвестмънт са свързани с мафиотите братя Маргини. Те са същите хора, които начело със скандалният ректор на Свищовската академия Величко Адамов перат парите от наркотици на братя Маргини чрез офшорни фирми. Те дълго време източваха парите от пенсиите чрез пенсионен фонд Бъдеще, където акционери бяха Величко Адамов и др. преподаватели от Свищов. По тази схема бяха откраднати десетки милиони от парите за пенсии всяка година. Не случайно регистрираха рекордни загуби всяка година. Сега пенсионият фонд Бъдеще е с нов собственик, които не иска повече да губи пари, чрез Стандарт асет мениджмънт. Досега Величко Адамов и престъпната му банда имаха покровителство от страна на ГЕРБ и нещата се потулваха. Дали това е единичен пробив и нещата пак ще бъдат потулени ще покаже бъдещето.

Още от Новини и анализи
БФБ приключи търговията със спад на индексите и нисък оборот