IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е пласирал облигации за 2,4 млн. евро

Книжата са 8-годишни при плаваща лихва, която трябва да е не по-ниска от 6,5%

16:06 | 01.02.13 г. 4
<p>
	Комплекс Санта Марина <em>Снимка: Santamarina.bg</em></p>

Комплекс Санта Марина Снимка: Santamarina.bg

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е пласирал облигации за 2,4 млн. евро, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Книжата са 8-годишни с 6-месечно погасяване на главницата. Лихвата е плаваща, като се формира от тримесечния Euribor плюс надбавка от 5,5%, но не по-малко от 6,5% годишно.

Книжата са пласирани до ограничен брой лица при условията на частно пласиране. Те ще бъдат регистрирани за търговия на БФБ-София.

„Емисия облигации е строго целева и ще се използва за финансиране на проектиране и строителство на етап груб строеж на сграда за комплексно обществено обслужване и открит басейн във ваканционен комплекс ”Санта Марина”, гр. Созопол, както и за финансиране на довършителни работи и обзавеждане на сграда за комплексно обществено обслужване във ваканционен комплекс ”Санта Марина”, гр. Созопол“, се казва в съобщението на Феърплей Порпъртис АДСИЦ.

Изрично се уточнява, че средствата от емисията облигации няма да бъдат използвани за финансиране и рефинансиране на данък добавена стойност.

Това е втората облигационна емисия на дружеството. Първата беше издадена на 15 август 2006 г. и след разсрочване с 36 месеца падежът е отложен за 15 август 2014 г. Текущата й стойност е 3,6 млн. евро, а при издаването й беше за 4 млн. евро.

Печалбата за разпределяне на Феърплей Пропъртис АДСИЦ е 1,9 млн. лв. за 2012 г., или по 3,4 ст. на акция. Най-малко 90% от нея ще бъде разпределена като дивидент, тоест той ще бъде поне 3,06 ст. на акция.

Феърплей Пропъртис АДСИЦ има 68,2 млн. лв. собствен капитал към 31 декември 2012 г. или по 1,22 лв. на акция. Последната борсова цена с акциите му е при цена от 0,279 лв. за акция, което формира пазарна капитализация от 15,6 млн. лв. В последната година е разпределен и брутен дивидент от 0,036 лв.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ - облигации(6F3A)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Императорът
преди 11 години
Браво, добра новина за компанията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още