IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Феърплей Пропъртис АДСИЦ ще търси удължаване на първите си облигации

Съветът на директорите е овластен от акционерите също така да предоговори промяна на лихвените плащания и амортизационния план

09:38 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Феърплей Пропъртис АДСИЦ ще търси удължаване на първите си облигации

Акционерите на Феърплей Пропъртис АДСИЦ са овластили Съвета на директорите да търси удължаване на срока на първата облигационна емисия на дружеството, показва протоколот от Общото събрание на акционерите, проведено на 14 януари 2014 г.

Съветът на директорите е овластен също така да предоговори промяна на лихвените плащания и амортизационния план, както и на същестуващата кол опция по облигациите издадени на 15 август 2006 г. и с падеж 15 явгуст 2014 г. Текущата лихва по тях е 7,25%, а размера им е 2,2 млн. евро, след като при издаването си са били за 4 млн. евро, но част от дълга е изплатен.

Падежът на тази емисия облигации трябваше да е през 2011 г., но бе удължен с 3 години. Минималната лихва по облигациите бе покачена от 6-месечен EURIBOR + 4%, на 6-месечен EURIBOR + 4%, но не по-малко от 7,25%.

Въведе се и „кол опция“, според която емитентът имаше право да изкупи цялата емисия на датата на някое от купонните плащания.

Междувременно през 2013 г. бе издадена нова облигационна емисия за 2,4 млн. евро с лихва EURIBOR + 5,5%, но не по-малко от 6,5%. Срокът е 8 годишен.

„Емисията облигации е строго целева и ще се използва за финансиране на проектиране и строителство на етап груб строеж на сграда за комплексно обществено обслужване и открит басейн във ваканционен комплекс ”Санта Марина”, гр. Созопол, както и за финансиране на довършителни работи и обзавеждане на сграда за комплексно обществено обслужване във ваканционен комплекс ”Санта Марина”, гр. Созопол“, се казва в съобщението на Феърплей Порпъртис при пласирането на емисията от 2013 г.

Феърплей Пропъртис АДСИЦ отчете 67% спад на печалбата до 774 хил. лв. за деветмесечието на 2013 г.

Акциите му поевтиняват с 22% за последните 12 месеца до 0,218 лв. за брой и 12 млн. лв. пазарна капитализация. Реалният спад е по-малък, тъй като е изплатен брутен дивидент от 0,032 лв. на акция.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ - облигации 2013(6F3B)

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ - облигации(6F3A)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още