IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис ще увеличава капитала си

Ако успее да набере целия предвиден нов капитал от над 5,58 млн. лв., компанията планира да финансира изграждането на нов жилищен комплекс

12:24 | 03.12.15 г. 1
ФеърПлей Пропъртис ще увеличава капитала си

Дружеството със специална инвестиционна цел ФеърПлей Пропъртис възнамерява да увеличи капитала си до 33 495 222 лв., става ясно от съобщение, публикувано на страницата на БФБ - София.

Към момента капиталът на компанията е на стойност от 27 912 685 лв., разпределен в същия брой обикновени акции, всяка от които с право на глас и номинална стойност от 1 лв.

Съветът на директорите на ФеърПлей Пропъртис е взел решение капиталът на компанията да бъде увеличен, като бъдат издадени нови до 5 582 537 брой акции, всяка от които с право на един глас и номинал 1 лв. Емисионната стойност на новите акции също е със стойност 1 лв. Предлагането ще се счита за успешно, ако бъдат записани и направени вноски за над 1 700 000 от новите акции. Ако бъде достигнат този минимум, но не бъдат записани всички акции и не бъдат направени вноските за това, капиталът ще бъде увеличен със сумата на направените вноски.

Ако предприятието набере само минималната сума от 1,7 млн. лв., средствата ще бъдат изразходвани за погасяване на текущите задължения. Ако обаче бъдат пласирани всички акции от новата емисия, компанията предвижда да използва капитала за финансиране на изграждането на втори жилищен комплекс до НСА в София, район „Студентски”, кв. „Малинова долина”, освен за погасяването на текущи задължения, се казва в съобщението.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Императорът
преди 8 години
Лошо няма :) Новият комплекс усилено строи се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още