IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта за увеличението на капитала на Арко ФНИ

Срещите с потенциални инвеститори ще започнат в средата на юни, а записването може да се осъществи през юли

12:03 | 06.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН потвърди проспекта за увеличението на капитала на Арко ФНИ

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за увеличението на капитала на Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ. Това става ясно от взетите решения на провелото се на 1 юни заседание на регулаторния орган, публикувани на неговия сайт в петък.

Най-новият АДСИЦ се качи на Българска фондова борса (БФБ) в средата на април, когато внесе и проспект за увеличение на капитала с до 29,9 млн. лв.

От решението на КФН става ясно, че проспектът е върнат за корекции само веднъж. Препоръките са били отразени и коригираният проспект с придружаващите го документи са били внесени на 17 май.

Ръководството на Арко ФНИ взе решението за увеличение на капитала чрез издаване на до 29,9 млн. нови обикновени поименни безналични акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. на проведено на 14 април заседание, като ще използва средствата за финансиране на проекти в сектора на недвижимите имоти.

Минималният праг, заложен за успех на емисията, е една трета от нея, или 9 779 186 акции.

Инвестиционният посредник, който обслужва увеличението на капитала, е ИП Първа Финансова Брокерска къща ООД. Управителят на посредника Стоян Николов поясни пред Investor.bg, че точният график за увеличението ще бъде публикуван, след като бъде съгласуван с Арко ФНИ в следващите няколко дни.

Ивайло Мишев, представител за България на естонската компания Arco Vara, която е основен акционер в Арко ФНИ, коментира пред Investor.bg, че след одобрението на проспекта срещи с потенциалните инвеститори ще започнат да се провеждат в средата на юни и ще продължат поне до края на месеца. Записването на акциите най-вероятно ще се осъществи през юли, защото от компанията не искат да отлагат емисията, за да може при плащане на средствата те да се използват за проекти през есента.

По време на официалния старт на търговията с книжата на Арко ФНИ на БФБ Мишев изрази надежда интерес към компанията да проявят повече български частни и институционални инвеститори (пенсионни и инвестиционни фондове).

Арко ФНИ свика годишно общо събрание на акционерите за 29 юни, но поканата не бе вписана в Търговския регистър, защото събранието бе свикано по-рано от предвидени в закона не по-малко от 30 дни, колкото е времето от обявяването на поканата в Търговския регистър до откриването на общото събрание. Чрез Бюлетин Investor.bg Съветът на директорите на Арко ФНИ съобщи, че ще определи друга дата за провеждане на редовното общо събрание със същия дневен ред.

Свързани компании:

БПД Индустриален Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ(BPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още