IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН: Сирма Груп да отстрани непълнотите в проспекта си в едномесечен срок

Регулаторният орган ще уведоми Румъния, че Алианц България преустановява застрахователна дейност на територията на страната

16:23 | 26.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
КФН: Сирма Груп да отстрани непълнотите в проспекта си в едномесечен срок

Комисията за финансов надзор (КФН) иска от софтуерната компания Сирма Груп Холдинг АД да отстрани в едномесечен срок непълнотите и несъответствията в своя проспект за планираното първичното публично предлагане през годината, както и да представи допълнителна информация и документи.

Одобрението на проспекта от регулатора е първата стъпка към листването на компанията на Българска фондова борса. В интервю за Investor.bg изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг АД Цветан Алексиев коментира, че времевият график за публичното предлагане ще бъде определен едва след това.

Сред решенията, взети на заседанието на КФН на 25 март (сряда), е и потвърждението на проспекта за емисия на облигации от страна на компанията за бързи кредити Финанс Директ АД, но и отказа за потвърждение на проспект за първично публично предлагане на акции от ПФК ЦСКА АД.

Съобщение на сайта на КФН гласи, че регулаторът потвърждава проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия в размер на 1 млн. евро, разпределени в 1 000 броя обикновени, лихвоносни, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми, необезпечени облигации, с номинална стойност 1 000 евро всяка, с фиксиран лихвен процент 7,62% на годишна база, с дата на емитиране 15.10.2014 г. и падеж на 15.10.2019 г., издадени от Финанс Директ АД. КФН вписва емисията облигации във водения регистър по чл. 30, ал. 1, т. 3 от Закона за КФН.

КФН отказва да потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от ПФК ЦСКА АД. Припомняме, че първият опит на клуба да стане публично дружество бе неуспешен, а ръководството заяви, че може да направи втори опит.

Регулаторният орган решава още да изпрати уведомление до компетентния орган на приемащата държава членка за решението на Управителния съвет на ЗАД Алианц България да преустанови правото на застрахователното дружество да извършва застрахователна дейност при условията на свободата на предоставяне на услуги на територията на Румъния. Това се случва близо година, откакто компанията започна да предлага услуги и на румънския пазар.

Освен това КФН решава да изпрати уведомление до компетентните органи на приемащите държави членки на Европейския съюз за намерението на застрахователния брокер Мистрал Груп ООД да извършва дейност при условията на свободата на предоставяне на услуги.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Професионален футболен клуб ЦСКА АД-София(PFC)

Финанс Директ АД(0FDA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още