IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леки повишения за индексите на БФБ при нисък оборот*

В първите два часа са сключени 36 сделки със 17 емисии акции

13:08 | 30.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Леки повишения за индексите на БФБ при нисък оборот*

В първите часове на търговията индексите на БФБ се оцветиха в зелено. Най-голям ръст отчита водещият SOFIX – с 0,59%, за до достигне до 478,71 пункта.

Останалите водещи индекси също нарастват, а отчетените повишения са както следва: BGBX40 (+0,35%) до 94,40 пункта, BGTR30 (+0,36%) до 386,19 пункта, а BGREIT отчита минимално покачване от 0,01%, за да достигне до 95,67 пункта.

Междувременно основните индекси на водещите европейски борси също са на зелена територия, като повишенията са в рамките на 0,22%.

В сряда американските индекси постигаха леки повишения, след като инвеститорите реагираха на сезона на отчетите и се успокоиха след решението на Фед да не вдига засега основните лихви.

Търговията на регулирания пазар на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 18,9 хил. лв. Оборот над 5 хил. лв. записва само Адванс Терафонд АДСИЦ – 5,6 хил. лв., като цените на акциите на компанията не са претърпели промяна.

В първите два часа на търговия на пода на БФБ се сключиха 36 сделки със 17 емисии обикновени акции. Печелившите позиции са 8 и са с 1 повече от губещите. При 2 от позициите няма промяна.

Междувременно стана ясно, че Софарма имоти АДСИЦ предлага на търг права, срещу които могат да бъдат записани акции за 190 хил. лв. Книжата на компанията днес се търгуват с 0,92% по-скъпо спрямо вчера.

От компаниите, подали отчети до вечерта на 29 юли, с най-голям ръст на печалбата за полугодието са Неохим, КРЗ Одесос и Албена. В първите два часа на сесията не е извършена търговия с нито една от компаниите.

*Информацията е актуална към 12:10 часа.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още