IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През октомври 1 ново застрахователно дружество е поискало да работи у нас

Други две са преустановили извършването на дейност

15:14 | 24.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

За месец октомври едно застрахователно дружество от държава членка на ЕС е нотифицирало Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да извършва застрахователна дейност на територията на България, а две са преустановили извършването на дейност.

Общо 562 са застрахователите от държави членки, нотифицирали Комисията за финансов надзор (КФН), че желаят да извършват застрахователна дейност у нас към 31 октомври.

През десетия месец от годината 10 нови застрахователни посредници от държави членки са са уведомили КФН за желанието си да  извършват дейност в България, а две са преустановили дейност.

Общо към края на месеца 2186 застрахователни посредници от държави членки са нотифицирали Комисията, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество в България.

В същото време няма застрахователни дружества или посредници със седалище в България, които са заявили намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС. Към края на октомври общият брой на такива застрахователни дружества е 14, а на посредниците – 44.

Актуализираните списъци с нотификациите са публикувани на страницата на КФН в раздел „Поднадзорни лица” – „Нотификации”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още