IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп спечели проект в Прага за 10,6 млн. евро

Холдингът ще разширява пречиствателни станции за отпадъчни и замърсени води на летище Рузине

09:15 | 21.05.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Трейс Груп спечели проект в Прага за 10,6 млн. евро

Сдружение „Летище Прага 2013“ с водещ партньор Трейс груп холд АД 

Свързани компании:

 е подписало договор за Строителство на Разширение на Пречиствателна станция за отпадъчни води и Пречиствателна станция за замърсени води Юг- Летище Прага Рузине на стойност 290,3 млн. чешки крони, или 10,6 млн. евро, съобщи Трейс чрез БФБ-София.

Договорът за работа в Чешката република включва изработване и предаване на цялата необходима документация за изпълнението, изграждане на нови съоръжения към пречиствателните станции, изграждане и реконструкция на довеждащи и отвеждащи връзки, реконструкция на съществуващата инфраструктура и направа на нова такава. Също така доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на технологично оборудване.

Работата ще се изпълнява при условията на непрекъсната експлоатация на съществуващите части на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) и пречиствателната станция за замърсени води (ПСЗВ), при спазване на правилата за непрекъсната работа и експлоатационните мерки на възложителя.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Възложител е Летище Прага АД, гр. Прага, Чешка Република. Срокът за изпълнение на строителството е 24 месеца и 12 месеца пробна експлоатация.

Партньори в Сдружение Летище Прага 2013 са Трейс груп холд АД – водещ партньор и Мебикан ООД – партньор.

Това е първият проект на Трейс груп холд АД на територията на Чешката република. В момента Трейс груп холд АД изпълнява три обекта в Сърбия на обща стойност 60 млн. евро., както и редица проекти в България.

Трейс груп холд АД приключи 2013 г. с консолидирана печалба от 16,4 млн. лв., след 1,53 млн. лв. за 2012 г. Консолидираните продажби се увеличиха с 6,5% до 323 млн. лв.

Акциите на пътностроителната компания поскъпват със 113% на годишна база до 6,66 лв. за брой и 161 млн. лв. пазарна капитализация. Консолидираният собствен капитал е 96,3 млн. лв. към 31 декември 2013 г.

 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още