IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителни дейности на още два плажа по морето

На плажа „Златна рибка“ край Созопол изникна временен път от трошен камък

09:36 | 08.05.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Facebook</em></p>

Снимка: Facebook

След плаж „Юг“ в залива Корал два нови плажа станаха жертва на строително-ремонтни дейности. Багери навлязоха на пясъчната ивица на къмпинг „Градина“ край Созопол. Тежкотоварна техника работи вече трети ден върху терена, съобщава вестник „Преса“.

Концесионерът на плажа твърди, че през пясъка ще се прекарват кабели за високо напрежение. Все още не е ясно кой е дал разрешителното за дислоцирането на техниката и защо електрическо трасе ще минава точно през пясъчните хълмове.

От Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Бургас са обещали да извършат проверка по случая.

На плажа „Златна рибка“ пък изникна временен път от трошен камък. От общината са обяснили, че теренът е насипан, за да преминават машините, полагащи тръбите за пречистват­елната станция на Созопол. Дейностите са част от проекта „Дълбокоморско заустване на пречистени отпадни води в Созопол“.

РИОСВ-Бургас обаче направи проверка заради недоволство в социалните мрежи. Инспекторите потвърдиха, че съоръжението наистина е временно. Трасето минава между дюните, за да не ги унищожи. Пътят трябва да бъде премахнат до 1 юни. Издаденото строително разрешение от МРРБ е в сила от 17 април 2015 г.

Вчера кметът на Созопол Панайот Рейзи заяви, че е поставил срок на изпълнителите на обекта да приключат дейностите до 26 май и да почистят инертните материали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още