IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЯЦБ реши да продължи агресивната си политика за стимулиране

Харухико Курода изглежда твърдо решен да продължи политиката на количествено и качествено смекчаване

15:57 | 16.06.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Харухико Курода. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Харухико Курода. Снимка: Ройтерс

Японската централна банка реши да продължи агресивната си политика за стимулиране на икономиката и преодоляване на дефлацията, отбелязвайки признаци на подобрение на третата световна икономика, предаде DPA, цитирана от БТА.

 
В комюнике след заседанието си банката посочва, че очаква търсенето да се засили, подкрепяйки умерено ускоряване на растежа. 

Докато Федералният резерв на САЩ повишава лихвите, управителят на японската централна банка Харухико Курода изглежда твърдо решен да продължи политиката на количествено и качествено смекчаване, за да се постигне целта за инфлация от около 2 на сто.

Според банката инфлацията в Япония се очаква да остане в "отслабваща фаза", което предполага, че едва ли могат да се очакват големи промени в политиката й в близко бъдеще.

Централната банка инжектира трилиони йени (милиарди долари) в икономиката в усилията си да стимулира търсенето и да противодейства на дефлацията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 2
nobel
преди 6 години
Стоките и услугите на този свят са с различна трайност, различни свойства, цена и начин на използване. Ако всички производители на автомобили на Земята в един миг едновременно спрат да произвеждат автомобили ще минат дълги месеци, преди да усетим някакво намаляване на количеството автомобили по пътищата. Ако производителите на хляб престанат да произвеждат хляб само за ден-два това ще стане много голям проблем. Но ако производителите на ток спрат да произвеждат електричество проблемът ще бъде наистина много сериозен и ще се усети мигновенно и от всички. За щастие производството на пари не прилича на производството на ток. Нито на хляб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още