IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-динамичните инвестиции повишиха оценката за френската икономика до март

За второто тримесечие статистическият институт и централната банка очакват растеж от 0,5 на сто

14:00 | 30.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френският статистически институт (Insee) преразгледа към повишение с 0,1 пункта до +0,4 на сто втората си оценка за растежа на икономиката през първото тримесечие, съобщи БТА, позовавайки се на френската агенция AFP.

Повишението е в резултат на по-динамичните инвестиции (1,2 на сто) в сравнение с първата оценка (0,9 на сто).
През предходното тримесечие брутният вътрешен продукт (БВП) се увеличи с 0,5 на сто.

За второто тримесечие статистическият институт и централната банка очакват отново растеж от 0,5 на сто. 

Корпоративните инвестиции са нараснали с 1,9 на сто спрямо обявените по-рано 1,3 на сто. Инвестициите на домакинствата са се увеличили с 1 на сто през първото тримесечие спрямо очакваните 0,9 на сто.

Потребителските разходи обаче са се покачили само с 0,1 на сто, колкото беше обявено преди, спрямо 0,6 на сто през предходните три месеца. За това са допринесли по-малките разходи за енергия в резултат на по-скоро меката зима.

Доверието на френските домакинства през май е достигнало 102 пункта - най-високото равнище от 2007 година след четири месеца без промяна на показателя, сочат данните на статистическия институт. Резултатът се основава на две категории въпроси - за личното положение на домакинствата и за усещането им за икономическото развитие като цяло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още