IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учредиха Асоциация на трейдърите в България

Новото сдружение ще работи активно за повишаване имиджа на професията и представяне на нейните възможности за постигане на финансова независимост

11:34 | 18.05.15 г. 4
Учредиха Асоциация на трейдърите в България

Група от български пазарни участници учредиха Асоциация на трейдърите в България (АТБ) – независимо сдружение, което си постави за цел да популяризира трейдинга у нас и да подпомага изграждането и усъвършенстването на родните индивидуални инвеститори.

Асоциацията ще работи активно за повишаване имиджа на професията и представяне на нейните възможности за постигане на финансова независимост. По думите на основателите новата структура ще се стреми максимално да обедини усилията на изявени трейдъри и компании в България за издигане нивото на трейдинга в България. Ще полага и специални усилия за представяне на нови техники и познания в областта на техническия или фундаменталния анализ и запознаване с опита на български и чуждестранни преуспяващи трейдъри.

АТБ е регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. За председател на Асоциацията единодушно е избран Васил Банов – трейдър на валута, стоки и акции от 2002 г. Банов бе директор на инвестиционен посредник, лектор в редица тематични семинари и обучения, участник в международни проекти, целящи развитието на валутната търговия. Автор е на над 300 статии в печатни и онлайн медии. Съавтор на книгата „100% Форекс. Учим и Печелим Заедно“, преведена на шест езика. От 2009 г. Васил Банов е лицензиран инвестиционен консултант. Определя себе си като последовател на трейдинг стила на Лари Уилямс.

Лари Уилямс е един от най-изявените трейдъри в света със стаж на стоковите пазари повече от 50 години. Световен рекордьор с 11000% годишна доходност, постигнати на официално състезание.

От АТБ посочват, че хиляди българи са се „пробвали“ да търгуват на световните финансови пазари и от собствен опит са установили, че умението да печелиш дългосрочно е изключително трудно постижимо на практика. Въпреки голямата достъпност на борсовата търговия и изобилието от информация за теории и стратегии успехът на пазара е огромно предизвикателство и изисква много повече от традиционните знания, които трейдърите притежават. Нужни са също задълбочено познаване на тенденциите и специфични личностни качества. Много от трейдърите обаче се „предават“, преди да стигнат до тези разбирания и умения, изтъкват от сдружението. Именно върху това как да печелим дългосрочно на финансовите пазари ще се фокусира основно работата на АТБ.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
nobel
преди 8 години
Това е огромна грешка. По този начин се подсещат властите, че хората с такава професия не се регистрират никъде, не плащат данъци и осигуровки.Тази професия не е добре да се афишира много много, защото бюрократите ще се задействат и някой ден ще осъмнем с един куп документи, разрешителни , лицензи, декларации, които ще трябва да се попълват и плащат заради правото да можем гордо да се наречем трейдъри. Че то за сега само ощетяваме бюджета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Eon
преди 8 години
Не може ли да е на "търговците", нали трейдър на английски значи търговец. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Eon
преди 8 години
Не може ли да е на "търговците", нали трейдър на английски значи търговец. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
reda1
преди 8 години
ХВАЛА !!! :):):):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още