IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix остава на гребена на вълната

Компанията отчете по-голям брой нови абонати от очакваното за третото тримесечие

09:57 | 17.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Netflix е привлякла повече нови абонати от очакваното през третото тримесечие и прогнозира растеж в съответствие с прогнозите на Wall Street. По думите ѝ тя има значително предимство пред конкурентите си в момент, в който интернет телевизията се радва на бум в глобален мащаб, предава Ройтерс.

Книжата на най-голямата онлайн видео стрийминг платформа достигнаха рекорден връх в понеделник и нараснаха с още 1,2% по време на следборсовата търговия до 205,07 долара за брой. От началото на годината те са повишили стойността си с 64%.

Netflix прогнозира привличането на 6,3 млн. абонати през текущото тримесечие, което е малко над средната прогноза на анализаторите за 6,25 млн. Това означава, че глобалната база от потребители на услугата ще достигне близо 115,6 млн. души.

Компанията, известна със своите оригинални телевизионни предавания като „Къща от карти“, инвестира усилено в създаването и придобиването на съдържание, докато се състезава за доминация в сферата на видео стрийминга на международните пазари, които в момента носят основната част от ръста на абонатите ѝ.

В писмото си до акционерите за това тримесечие Netflix твърди, че ще увеличи своя бюджет за съдържание, така че той да достигне между 7 и 8 млрд. долара през 2018 г.

"Насочвайки се към 2018 г., ние целим постигането на подобрение на международната ни рентабилност и нарастващ оперативен марж, тъй като успехът ни на редица големи пазари помага за инвестициите ни в Азия и останалата част от света“, посочва писмото.

Същевременно компанията се сблъсква с все по-голяма конкуренция от стрийминг услуги като Prime Video на Amazon.com, както и от традиционните медийни компании. Walt Disney реши да изтегли филмите си от Netflix в САЩ от 2019 г. и да стартира собствена онлайн стрийминг платформа.

В писмото си до инвеститорите Netflix посочва, че решението на Disney подчертава необходимостта да се инвестира значително в оригинално съдържание.

Главният изпълнителен директор на Netflix Рийд Хейстинг заяви, че е „изключително малко вероятно“ компанията му да наддава за The Weinstein Company, ако се появи такава възможност. В момента продуцентската компания води преговори за продажба на редица активи на Colony Capital след уволнението на съоснователя Харви Уейнстийн.

Приходите на Netflix са нараснали с 30% през третото  тримесечие до 2,99 млрд. долара. Нетната печалба е скочила до 130 млн. долара, или 29 цента на акция, от 52 млн. долара, или 12 цента на акция, година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още