IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Накъде мигрират милионерите?

През 2016 г. е имало общо 82 хил. милионери, които са мигрирали в търсене на по-добро място за живот

17:26 | 27.02.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Парите може и да не купуват щастие, но купуват изключителна гъвкавост, когато става въпрос за решения, свързани с бизнеса или начина на живот, коментира VisualCapitalist.

За много от милионерите по света парите предлагат изключително ефективно средство да избягат от родната си страна, когато нещата загрубеят. Те лесно могат да си съберат нещата и да се преместят със семейството си на място, което ще им предложи по-добри възможности за просперитет.

Според нов доклад на New World Wealth това е било изключително вярно през 2016 г., като броят на милионерите мигранти се е увеличил с 28% през миналата година.

През 2016 г. е имало общо 82 хил. милионери, които са мигрирали в търсене на по-добри място за живот.

Франция е начело в класацията за емигрирали милионери за втора поредна година, като богаташите я напускат заради условията, които смятат за враждебни. Във Франция се наблюдават засилващи се религиозни напрежения и популизъм, но страната има и данъчна система, която не е особено приятелски настроена към свръхботатите. International Business Times нарича продължаващия проблем „масово изселване на милионерите“.

Милионерите продължават да напускат и Китай и Индия, но две от най-интересните страни в списъка са Бразилия и Турция.

Бразилия продължава да е в дълбока икономическа криза, като най-лошата рецесия вероятно е продължила за осмо поредно тримесечие през последните три месеца на 2016 г. От друга страна Washington Post описва Турция като страна, която е в „постоянно състояние на криза“. Това може да е справедлива критика, тъй като през 2016 г. имаше покушение срещу руския посланик, валутна криза, икономическа криза и опит за военен преврат.

От гледна точка на финалната дестинация през 2016 г. Австралия е била най-честата крайна цел за милионерите мигранти, като САЩ и Канада са малко след нея.

Нова Зеландия също отчита двоен ръст на броя на имигриралите милионери, а ОАЕ остава популярна дестинация за богаташите в Близкия Изток.

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 1
IQ96
преди 7 години
Продължават с тъпизма: Заглавие с питанка. Ми така е, щото няма какво да кажат, а си задават въпрос, след което му отговарят (само за пълненеж).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
khao
преди 7 години
ше ме уморите от смях с вашата неграмотност, хахахахаха любовта ви към '?' е уникалнаГрафика на деня: Накъде мигрират милионерите !Трябва да е заглавието, защото графиката показва на къде са отишли, а не пита :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още