IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

M&S с по-слаб от очакваното спад на продажбите през първото си тримесечие

Търговията с общи стоки на британската модна компания отстъпи с 0,4% при очаквания за 0,7% спад

16:58 | 07.07.15 г.
M&S с по-слаб от очакваното спад на продажбите през първото си тримесечие

Модният търговец Marks & Spencer Group (M&S) отчете по-слаб от очакваното спад на продажбите през първото си фискално тримесечие въпреки най-студения месец май във Великобритания от 1996 г. насам, както заяви главният изпълнителен директор Марк Боланд.

Продажбите на общи стоки от един и същи магазин спаднаха с 0,4 на сто през 13-те седмици, приключили на 27 юни, съобщи базираната в Лондон компания, цитирана от Bloomberg. Резултатът победи консенсусните очаквания на 22-ма анализатори, анкетирани от медията, които предвиждаха 0,7% спад.

"Времето през май натежа силно на пазара на облекло на Великобритания", заяви Боланд. "Купувачите ограничиха покупките на тениски и шорти, точно когато летните модни колекции пристигнаха в магазините, нанасяйки удар върху всички модни търговци на дребно".

Въпреки отстъплението Марк Боланд посочи, че ефективността на M&S е била добра и е отговорила на стремежа за възстановяване на растежа в продажбите след годините на спад.

M&S не е единственият търговец на дребно, който пострада. През юни Hennes & Mauritz AB посочи "необичайно студеното" пролетно време като проблем за растежа на продажбите. Проучване на BDO International установи, че като цяло продажбите на дребно във Великобритания са спаднали с 0,9% през май, а само тези на облекла – с 1,5%.

Акциите на M&S поевтиняват с 1,4 на сто в следобедната търговия в Лондон до 540,75 пенса за брой. От началото на годината капитализацията на дружеството е нагоре с малко под 15%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още