IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Охраната на Trump Tower е струвала на Ню Йорк 24 млн. долара

Става въпрос за периода от деня, в който Доналд Тръмп беше избран за президент на САЩ през ноември, до деня на встъпването му в длъжност през януари

12:09 | 23.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Общо 24 млн. долара или по 308 000 долара на ден е струвала охраната на Trump Tower - домa небостъргач на Доналд Тръмп в Манхатън - от деня, в който бе избран за президент, до деня на встъпването му в длъжност, съобщи днес нюйоркската полиция, цитирана от Ройтерс. 

Това съобщение предизвика нови призиви към Конгреса да възстанови похарчените от града пари за охраняването на частната резиденция на Тръмп в 58-етажния небостъргач на Пето авеню, където все още живеят съпругата и синът му.
"Искаме от федералните власти пълно възстановяване на сумите, изразходвани за сигурността на президента Тръмп и семейството му в Trump Tower, каза в електронно писмо до Ройтерс Фреди Голдстийн, говорител на кмета Бил де Блазио. 

Комисарят на нюйоркската полиция Джеймс О'Нийл каза в комюнике, че полицията сега има двойна роля - да охранява президентското семейство и да защитава и служи на хората в града. 

През декември Де Блазио поиска от правителството до 35 млн. долара за покриване на разходите по сигурността на Тръмп, но крайната цена се оказа по-ниска - 24 млн. 

В дните, когато първата дама Мелания и синът й Барън са сами в града, разходите по сигурността са между 127 000 и 145 000 долара на ден, а когато и Тръмп е в града те достигат 308 000. Още 4,5 милиона долара на година ще бъдат изразходени за противопожарната безопасност на сградата, каза О'Нийл.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още