IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Отмъстителите: Ерата на Ултрон" с втория най-голям боксофис дебют в историята

Лентата оглави класацията в Северна Америка тази седмица

13:02 | 04.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Avengers Facebook page</em></p>

Снимка: Avengers Facebook page

Филмът на Disney и Marvel Studios „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ оглави бокс офис класацията в Северна Америка, но не успя да разбие рекорда за най-добър дебют, пише CNN.

Филмът, направен по комикс, събра 187,7 млн. долара през първия си уикенд, което се явява вторият най-голям дебют в историята на боксофиса.

Сумата обаче е под тази, събрана от първия филм от серията „Отмъстителите“, който събра рекордните 207,4 млн. долара през 2012 г.

"Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ събра 627 млн. долара по целия свят в рамките на 12 дни.

Премиерата му генерира сума, която се оказа под очакваното от индустрията, тъй като някои анализатори твърдяха, че приходите му ще достигнат 220 млн. долара миналата седмица.

Независимо от това дали постави рекорд с дебюта на „Ерата на Ултрон“, Marvel е отговорна за трите най-големи дебюта в боксофиса в историята на киното. През 2013 г. „Железният човек 3“ зае третата позиция в този списък.

По думите на Пол Дергарабедиан, анализатор на Rentrak, “Отмъстителите“ се радва на перфектната комбинация от маркетинг и стратегия за пускане по кината, съчетана със страхотно съдържание.

Marvel Cinematix Universe – взаимосвързаните филми от поредицата, направена по комикси, е един от най-успешните брандове в историята на киното, който е изкарал над 7,5 млрд. долара приходи по света.

Disney се надява, че се задават още по-добри представяния в бокс офис класацията, тъй като компанията планира пускането на още филми на Marvel. В това число влиза и новата лента за Капитан Америка, която трябва да излезе през следващото лято, а през 2017 г. феновете очакват появата на новия „Спайдърмен“. През 2018 и 2019 г. пък ще излязат двете части на третия филм от серията „Отмъстителите“.

187,7-те млн. долара от дебюта на „Ерата на Ултрон“, съчетани с приходите от 147 млн. от премиерния уикенд на „Бързи и яростни 7“ през април, показват, че филмовата индустрия се възстановява след лошите си резултати миналата година. Лятото на 2014 г. беше едно от най-слабите в новата история на Холивуд.

Същевременно Disney, собственост на която е Marvel, планира редица големи заглавия, които ще излязат по кината до края на 2015 г. В това число се нарежда завръщането на Pixar с „Отвътре навън“ през юни и „Ант мен“ на Marvel през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
VicKing
преди 8 години
Това компилация от запек, диария и повърнато ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още