IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW реализира повече продажби от конкурентите през февруари

Лидер в сегмента от началото на годината обаче е Audi

16:08 | 10.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Германският производител BMW записа най-успешния февруари в историята си, реализирайки на пазара повече нови коли от конкурентите Audi и Mercedes-Benz, става ясно от статистиката за продажбите на трите луксозни марки.

През февруари марката BMW е реализирала 131 416 нови автомобила, отбелязвайки ръст от 5,2% спрямо същия месец на 2014 г. Основна заслуга за резултата има новото поколение Х5, при което продажбите са скочили с цели 46%. Силно търсене отбелязват също така първият модел с предно предаване на марката 2-Series Active Tourer и кросовърът X4.

Въпреки рекордния резултат BMW отстъпва лидерското място в сегмента за първите два месеца на годината. С най-много продажби през първите два месеца на годината може да се похвали Audi - 260 250 единици. Второто място с 255 981 продажби остава за BMW, а на третото се нарежда Mercedes-Benz, която е реализирала през периода 246 135 нови коли.

Резултатите на Audi и Mercedes-Benz за февруари са 122 550 (ръст от 4,2%) и 120 270 (ръст от 14,6%) нови автомобила съответно.

Марката BMW приключи 2014 година като лидер по продажби в сегмента, следвана от Audi и Mercedes-Benz. Какво ще се случи през тази година предстои да разберем, но и от двете компании вече изразиха амбициите си да изместят BMW от челното място до 2020 г.

В Audi планират да инвестират 24 млрд. евро в нови модели и разширяване на производството. В Mercedes-Benz също подготвят сериозна експанзия на моделната си гама, най-вече на SUV моделите.

BMW, която е лидер в сегмента от 2005 година насам, изпитва известни затруднения, тъй като някои от моделите й - 7-series и X3 - са вече остарели и трудно устояват на конкуренцията. Въпреки това обаче базираната в Мюнхен компания се е устремила към пета поредна година на рекордни продажби, водени от новите предложения като 2-series, 4-series и X4.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още