IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите хибриди на Mercedes-AMG ще са на пазара през 2020 г.

Компанията залага на тази технология заради новите еконорми в ЕС

19:39 | 03.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daimler&nbsp;</em></p>

Снимка: Daimler 

Първите модели на Mercedes-AMG, оборудвани с хибридни силови агрегати, ще се появят на пазара през 2020 г. Това съобщи шефът на отдела за изследвания и нови разработки на концерна Daimler Томас Вебер пред изданието Autocar.

По негови думи ръководството на Daimler изисква от AMG да намали средното количество вредни емисии на цялата си моделна гама. И най-ефективният метод за постигане на това е именно използването на хибридни технологии. Според Вебер преминаването към подобни агрегати няма да е лесно, но пък те разполагат с огромен потенциал.

Новите екологични норми, въведени от ЕС, принуждават Daimler да достигне средно ниво на вредните емисии от 101 гр СО2/км. Ако това не бъде изпълнено, през 2021 г. концернът ще отнесе сериозна глоба.

„Засега не използваме хибридни технологии в продукцията на AMG, тъй като нашите клиенти не са готови за подобни машини. Те искат максимално мощни и бързи автомобили във всеки един от съществуващите в момента сегмента”, отбелязва Вебер.

Топ-мениджърът допълва, че в компанията планират изпозването на електрически турбини в бъдещите си модели. Автомобилите ще бъдат оборудвани и със система за рекуперация на енергията при спиране, както и с други модерни, но достъпни като цена, технологии.

По-рано шефът на AMG Тобиас Мойерс обяви, че в бъдещите хибридни модели на компанията му ще бъде използван 6,0-литров бензинов V12 с турбо. За целта двигателят ще бъде съществено модернизиран.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още