IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загубата на Tesla се задълбочи през тримесечието

Компанията предизвика вълнение сред инвеститорите с новините за стационарни системи за съхранение на енергия и обещанията за нови модели

18:18 | 06.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Загубата на Tesla Motors се задълбочи през второто тримесечие, достигайки 184 млн. долара, от 62 млн. долара година по-рано. Причината за това е, че разходите за пускането на Model X SUV и завода за батерии надхвърлиха генерираното от по-високите печалби, пише MarketWatch.

На коригирана основа загубата е 61 млн. долара, или 48 цента на акция. Тя се оказа по-висока от очакваните от анализаторите 60 цента на акция. Приходите нараснаха с 24 на сто до 955 млн. долара.

Производителят на автомобили, базиран в Пало Алто, Калифорния, предизвика вълнение сред инвеститорите с бизнеса си със стационарни системи за съхранение на енергия и обещанията за нови модели.

Доставките на Tesla нараснаха с 52% до 11 532 през второто тримесечие. Компанията заяви, че очаква да продаде приблизително същия брой превозни средства през третото тримесечие, което приключва на 30 септември, и да започне доставки на Model X в края на тримесечието.

Tesla коригира прогнозата си за продадените автомобили през 2015 г. на 50 000-55 000, след като по-рано обяви, че очаква да достигнат 55 0000.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още