IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мениджър на Tesla Motors: Конкурентите отбиват номера

Повечето се опитват да постигнат продажби с минимални инвестиции, твърди вицепрезидентът на концерна Дирмуд О’Конъл

13:38 | 06.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Вицепрезидентът на Tesla Motors Дирмуд О’Конъл предприе сериозна атака срещу конкурентите на компанията му на пазара на електромобилите.

Според топмениджъра властите трябва сериозно да затегнат контрола над производителите и да ги накарат да инвестират в нови разработки за постигане на прогрес в тази област.

„Почти всички компании, които произвеждат електромобили, се занимават с това колкото да отбият номера. Повечето от тях се ориентират към минимално покриване на нормите, за да могат да се появят на пазара. За тях това даже не са автомобили, а битова техника”, заяви О’Конъл, цитиран от Bloomberg.

Според втория човек в Tesla Motors правителството трябва да повиши изискванията за екология и за намаляване на разхода на гориво, като по този начин ще стимулира преминаването към електромобили и хибриди. И така ще накара производителите да повишат качеството на продукцията си. О’Донъл допълни, че единствено неговата компания, както и BMW и Nissan, се стремят към развитието на високи технологии в областта, докато останалите се опитват да постигнат продажби с минимални инвестиции.

О’Конъл припомни, че Tesla Motors от доста време настоява да бъде завишен стандартът  CAFÉ, изискващ среден разход на гориво от всеки отделен производител. В момента целта е през 2025 г. той да бъде 4,3 л/100 км, но според топ мениджъра тази цифра трябва да бъде преразгледана още през 2017 г.

„Живеем в епохата на достъпния бензин, но не е изключено съвсем скоро тя да приключи”, коментира О’Конъл. Според него, ако се спазват темповете на намаляване на разхода на гориво, приети при голямата петролна криза през 1973 г., сегашните автомобили трябва да харчат средно по 3 л/100 км.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още