IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп си купи голф игрище в Ирландия

Интересът на милиардера може да доведе до обрат в местния имотен сектор, който е в основата на икономическите проблеми на страната

11:58 | 13.02.14 г.
Доналд Тръмп си купи голф игрище в Ирландия

Американският магнат Доналд Тръмп е придобил голф курорт с площ 400 акра в Ирландия, проектиран от легендарния голф играч Грег Норман, предаде CNBC.

Тръмп заяви, че е "много развълнуван" от покупката на Doonbeg Golf Club на атлантическия бряг в графство Клеър.

Обектът ще бъде преименуван на International Golf Link, Ирландия.

Петзвездният курорт отвори врати през 2006 г. и включва хотел с 218 апартамента, спа център и няколко ресторанта. Това ще е 12-ят хотел, собственост на Trump Organization и първият ѝ в Ирландия. Освен това той е и 16-ият голф клуб в портфейла на Тръмп.

От Trump Organization не разкриха сумата на сделката, но според местните медии тя е между 11 и 15 млн. евро.

Синът на Доналд Тръмп - Ерик, обеща да създаде нови работни места и да запази тези, които вече съществуват в курорта. В разгара на лятото миналата година обектът осигуряваше работа за 230 души.

Интересът на милиардера към Ирландия може да е началото на обрат в местния сектор на имотите, който е в основата на икономическите проблеми на страната от 2008 г. Бумът и последвалият срив предизвикаха рецесия и властите бяха принудени да приемат спасителна помощ за 85 млрд. евро от международните кредитори.

Ейдън Охоугън, президент на Property Industry Ireland, смята, че Ирландия е преодоляла трудностите и изгледите за 2014 г. са "изключително благоприятни". Според него миналата година в ирландски имоти са инвестирани 1,8 млрд. евро, като през тази година сумата би могла да надхвърли 2 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още