IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индонезия ще отвори пазара на имоти за чужденци

Приоритет обаче ще се дава на местните купувачи, ще има и минимална цена на имотите, които могат да се придобиват от чужди инвеститори

10:52 | 01.07.15 г.
Индонезия ще отвори пазара на имоти за чужденци

Индонезия планира да разреши на чужденци да купуват имоти в страната, съобщава онлайн порталът themovechannel.com.

Намеренията на управляващите да отворят пазара на недвижимости бяха обявени от президента Джоко Уидодо. Той призна, че решението е по искане на строителния бизнес.

Законът в момента забранява на чужденци да притежават собственост в Индонезия. Предстои обаче да бъдат приети промени по искане на Асоциацията на строителните компании.

С новите законови текстове обаче все пак ще се въведат и известни ограничения пред чуждите купувачи. Предвижда се приоритет да се дава на местните купувачи, както и да се въведе минимална цена на имотите, които могат да се придобиват от чужди инвеститори.

Решението на индонезийското правителство идва в момент, в който цените на луксозните имоти в страната и особено в столицата Джакарта отбелязват силен ръст. Градът беше световен лидер по поскъпване на луксозните имоти през 2013 г., но през последните месеци темповете на увеличение започнаха да се забавят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още