IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в бизнес имоти в Европа за 2014 г. ще надвишат 160 млрд. евро

И през тази година се очаква вложенията да продължават да растат, достигайки 175-180 млрд. евро, според консултантска компания

13:32 | 26.01.15 г.
Инвестициите в бизнес имоти в Европа за 2014 г. ще надвишат 160 млрд. евро

Обемът на инвестициите в бизнес имоти в Европа за 2014 г. вероятно ще надвиши 160 млрд. евро, което е с 10 на сто повече спрямо отчетеното през 2013 г., сочат предварителните оценки на консултантската компания Knight Frank, цитирана от онлайн изданието propertywire.com.

Тъй като значителни капитали продължават да се насочват към пазара на бизнес имоти на Стария континент, компанията очаква, че обемът на инвестициите и през тази година ще регистрира подобен растеж, достигайки 175-180 млрд. евро.

Всички сегменти от пазара на бизнес имоти в Европа привличат силен интерес, а по-специфичните сектори, като хотелския, здравния и студентските общежития генерират все по-голям обем инвестиции и на практика се изравняват с основните сегменти от пазара.

Компанията отчита засилване на активността още от началото на годината. Пазарът се възстановява с изключително бързи темпове, особено в тежко засегнатите от кризата градове като Мадрид и Дъблин. Очакванията са, че търсенето ще започне да се разширява и към по-малките населени места, тъй като инвеститорите са склонни на по-рискови вложения заради по-високата доходност.

Наемният пазар се очаква да продължи да се възстановява в унисон с икономическите тенденции. Значително подобряване на доверието на наемателите се очаква в Балтийските и Скандинавските държави, както и в регионалните градски центрове във Великобритания.

Въпреки забавянето на икономиката водещите градове във Франция и Германия също се очаква да привличат сериозен интерес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още