IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се продажбите на имоти в Китай да се свият с 50%

Експерти очакват цените на жилищата в страната да се стабилизират след около месец

11:49 | 11.04.13 г.
Очаква се продажбите на имоти в Китай да се свият с 50%

Продажбите на имоти в Китай се очаква да се свият с до 50% спрямо миналия месец в резултат на новите мерки за охлаждане на пазара, обявени от местните власти през изминалите две седмици, съобщава онлайн изданието Global Property Guide.

Анализаторите обявиха предвижданията си за подобен сценарий, след като стана ясно, че властите в градовете Пекин, Чунцин, Шанхай, Хъфей, Гуанджоу, Тиендзин и Шънджън са изготвили нови мерки за охлаждане на сектора на имотите.

Въпреки съществуващите ограничения в сектора през март имаше наплив от купувачи. В Пекин продажбите на стари жилища са скочили с 332% на месечна база, според данни на местната 5i5j Real Estate.

През март в 100-те водещи китайски градове средните цени на жилищата са се увеличили с 1,06% на месечна база, отчитайки 10-ти пореден месец на увеличение, сочат изчисления на China Index Academy.

Според агентите на недвижими имоти цените на жилищата в Китай ще се стабилизират след около месец, когато ще бъдат обявени подробностите по новите рестриктивни мерки. Те включват по-строго прилагане на 20% данък върху печалбата от продажбата на стари жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още