IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сан Франциско е градът с най-скъпите хотели в света

При петзвездните хотели първенството се държи от Женева

11:02 | 01.07.15 г.
Сан Франциско е градът с най-скъпите хотели в света

Сан Франциско – един от градовете с най-скъпи жилища и офиси в света, се оказва и лидер в класация за най-скъпите хотели, съобщава Bloomberg.

Средната цена за хотелска стая в града е скочила с 88 на сто през последната година до малко под 400 долара на нощ, според индекса, съставен от информационната агенция.

Втората позиция в класацията на Bloomberg е за Женева с малко под 300 долара, а третата е за Милано с 271 долара.

Топ 10 се допълва от Дубай, Цюрих, Тел Авив, Чикаго, Маями, Лос Анджелис и Хонконг.

Ръстът на цените на хотелите в Сан Франциско през последната година е най-силен в глобален мащаб, отчита още агенцията. Основен двигател и в този сегмент от пазара на имоти е технологичният бум в региона, експанзията на пазара на труда и недостигът на хотели на фона на засиленото строителство на офиси и жилища.

Втори по ръст на цените на хотелите е Чикаго, следван от Милано и Куала Лумпур.

Сред градовете с най-голям спад на цените на хотелските услуги се нареждат Ню Йорк и една от любимите европейски дестинации – Париж. Наполовина пък са намалели цените на хотелите в Будапеща.

Най-евтиният пазар в света според Bloomberg е столицата на Виетнам Ханой.

Що се отнася само до петзвездните хотели, най-скъпият пазар в света е Женева със средна цена от 622 долара на нощ. Следват Лос Анджелис, Маями, Единбург и Милано. Топ 10 се допълва от Токио, Ню Йорк, Хонконг, Лондон и Рияд. Най-евтин пък е петзвездният престой в Москва и Манама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още