IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Средновековно италианско село се продава за 23 млн. евро

В Постиняно има 59 имота, църква и ресторант

08:57 | 23.07.15 г.
Средновековно италианско село се продава за 23 млн. евро

Преди дни италианският вестник "Кориере дела сера" публикува материал, който обобщава различни гръцки острови за продажба. Ако обаче не искате да инвестирате в имот в Гърция, то се появи нова интересна оферта, пише сега вестникът, цитиран от БТА.

В Италия се продава селце срещу скромната сума от 22,8 милиона евро. Това е Постиняно - село, което е част от община Селано в провинция Перуджа, в областта Умбрия.

Обявата за продан се появи в сайта на британската агенция за недвижими имоти Джаскън Стопс енд Стаф. В нея се говори, че се продават общо 95 стаи и 87 бани.

Офертата включва общо 59 имота и една църква - всички определени като обекти от исторически интерес от италианското министерство на културните ценности. Продава се и един ресторант, наречен Червената къща.

Общата площ на продаваните имоти е 4785 квадратни метра. Самите жилища са с площ от 60 до 190 квадратни метра. Всички имоти неотдавна са били реставрирани по проект на двамата италиански архитекти Матео Скарамела и Дженаро Матачена.

Постиняно едно време е бил замък с прилежащи къщи, построен през 11-12 век, според експертите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още