IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси записаха понижения в сряда

Пазарите очакваха стенограмата от заседанието на Фед и се повлияха от притесненията за глобалния икономически растеж

23:42 | 19.08.15 г.
Американските индекси записаха понижения в сряда

Американските индекси приключиха с понижения търговията в сряда след очакваното излизане на стенограмата от последното заседание на Федералния резерв, притесненията за глобалния икономически растеж и спада на цената на петрола, пише CNBC.

Dow Jones Industrial Average започна търговията със скок от 150 пункта, преди да спадне с над 225 пункта в края.

S&P 500 отбеляза спад с над 1%, докато Nasdaq Composite се търгува под 5000 пункта.

Независимо от това Dow Jones и Nasdaq за кратко се радваха на ръст.

Акциите за кратко се върнаха към ръста след излизането на стенограмата от заседанието на Федералния резерв през юли, която не показва признаци, че се готви повишение на лихвените проценти през следващия месец.

Бурната борсова сесия в Китай, която запрати азиатските пазари на червена територия, също натежа над щатските акции.

"Това затвърждава притесненията от случващото се в чужбина", твърди Скот Браун, главен икономист в Raymond James. "Във вътрешен план смятам, че сме доста добре".

Китайският Shanghai Composite затвори с ръст от 1,24%, след като спадна с 4% по време на сесията. Nikkei спадна с 225 пункта надолу, или с 1,61%, докато индексът Hang Seng се сви с 1,31% на фона на притесненията за икономическата стабилност на Китай.

Междувременно европейските акции отбелязаха понижения, след като депутатите в Германия одобриха последната програма за спасяването на Гърция, докато инвеститорите чакаха данните от Фед.

CBOE Volatility Index отбеляза ръст от 12%. Той се търгуваше при 15,96 пункта, преди да приключи сесията на ниво от около 14.

Staples отчете печалба от 12 цента на акция, което съпадна с прогнозите на анализаторите, докато печалбата на акция на Hormel Foods успя да ги надскочи. Target също отчете по-високи финансови резултати.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още