IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones спря тридневния си позитивен тренд на движение

Инвеститорите игнорираха данните за ръст на новото строителство в САЩ, но внимателно следят цените на петрола и действията на Фед

23:15 | 18.08.15 г.
Dow Jones спря тридневния си позитивен тренд на движение

Търговците отвъд Океана пренебрегнаха добрите данни за развитието на строителния пазар в САЩ и основните индекси на Wall Street затвориха сесията с понижения. Dow Jones спря тридневния си ръст на пазарите.

Влияние не търговията на Wall Street днес оказаха корпоративни новини, ниската цена на петрола и очакванията на стенограмата от последното заседание на Федералния резерв, пише CNBC.

Новото строителство ще даден допълнителен щрих към изявленията на гуверньорите на институцията, играеща ролята на централна банка на САЩ, смятат анализаторите, цитирани от медията.

Стойността на Dow Jones се понижи с 33 пункта, което представлява спад от 0,19% до ниво от 17 511,34 пункта.
Върху индекса натежа отчетът на Wal Mart, но пък финансовите доклади на Home Depot ограничиха загубите.

От разпространените данни стана ясно, че печалбата на Wal-Mart за последното тримесечие се размина с очакванията на пазарите. В резултат акциите на най-голямата търговска верига в световен мащаб поевтиняха с 3,5% до цена от малко над 69,43 долара за брой.

Home Depot не разочарова пазарите, макар и да съобщи за малък ръст на печалбата си – до 2,2 млрд. долара, спрямо 2,1 млрд.долара за същия период на миналата година. Продажбите растат с 4,3 на сто. Благодарение на това акциите на компанията от почти 3 на сто до 122,92 долара за брой.

Стойността на S&P 500 намалява с 0,26 на сто до ниво от 2 096,92 пункта. Най-голямо е изменението за Nasdaq днес – с 0,64 на стов посока надолу до 5 059,35 пункта.

Пазарите внимателно следят и случващото се при търговията с петрол. Лекият суров петрол поскъпна днес с 0,75 долара до 42,62 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още