IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street отчитат понижения в началото на сесията*

Енергийните и телекомуникационните акции са сред най-губещите от 10-те индустриални групи в състава на S&P 500

18:52 | 09.05.13 г.
Индексите на Wall Street отчитат понижения в началото на сесията*

Индексите на Wall Street регистрират понижения в началото на днешната сесия, след като вчера записаха нови рекорди. Около час и половина след началото на търговията Dow Jones се понижава с 0,16% до 15 081 пункта, S&P 500 регистрира спад от 0,29% до 1 628 пункта, а Nasdaq отписва 0,15% до 3 408 пункта.

Енергийните и телекомуникационните акции са сред най-губещите от 10-те индустриални групи в състава на S&P 500. Пазарната оценка на AT&T изтри 1,5 на сто, като компанията отчита най-същественото понижение в състава на Dow.

С над 6 на сто поевтиняха акциите на Monster Beverage, след като компанията обяви, че ръстът на продажбите се е забавил през април.

На другия полюс са акциите на News Corp., които поскъпнаха с над 4 на сто, след като компанията отчете значително по-добри финансови резултати, отколкото се очакваше. Пазарната оценка на Precision Castparts Corp. добави 7,7 на сто също заради добрите финансови резултати на компанията. Акциите на Tesla се изстреляха с 19% - най-високото повишение от борсовия дебют на компанията, след като днес стана ясно, че тя е излязла на печалба през първото тримесечие.

Данните на американското трудово министерство показаха днес, че подадените през миналата седмица молби за помощи при безработица са се понижили до най-ниско ниво от над 5 години. Остават обаче опасенията за темповете на разкриване на нови работни места заради затегнатата бюджетна политика на Вашингтон.

Междувременно обаче Европейската централна банка предупреди, че рискът от допълнително забавяне на икономическия растеж в еврозоната остава заради по-слабото вътрешно търсене, свиването на износа и неизпълнението на необходимите структурни реформи в отделните държави-членки.

Президентът на Федералния резерв във Филаделфия Чарлз Плосър по-късно коментира в интервю за Bloomberg, че е притеснен от все по-високите очаквания към централните банки. “От нас се очаква да разрешим проблемите на целия свят. Фискалните власти не се справят много добре в която и да е държава”, посочи той.

Във Великобритания централната банка реши да не променя обхвата на програмата за изкупуване на облигации и запази основната лихва на ниво от 0,5 на сто. Централната банка в Южна Корея обаче понижи основния лихвен процент до 2,5 на сто от 2,75 на сто.

* Актуално към 18.20 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още