IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P и Nasdaq записаха най-добрата си седмица от юли

Петролът отново поевтиня, а несигурността около предстоящото решение на Фед владее пазара

23:24 | 11.09.15 г. 1
S&P и Nasdaq записаха най-добрата си седмица от юли

Щатските индекси приключиха търговията в петък с леки повишения въпреки подновения спад на цената на петрола и несигурността около предстоящата среща на Федералния резерв следващата седмица.

Индексите S&P 500 и Nasdaq записаха най-добрата си седмица след тази, приключила на 17 юли.

„Пазарът е в режим на изчакване, не само защото предстои уикендът, но и заради срещата на Фед следващата седмица”, коментира пред CNBC Ранди Фредерик, управляващ директор в Charles Schwab.

По време на сесията основните индекси обърнаха тенденцията към спад в началото, като Dow нарасна с над 50 пункта, подкрепен от книжата на UnitedHealth и McDonald's.

S&P 500 се търгуваше близо до нивото от 1 950 пункта, като енергийният сектор загуби над 1 процент и беше най-губещият.

Цената на петрола падна с 1,29 долара, или 2,81 процента, до 44,63 долара за барел. По-рано през деня петролът поевтиня с около 3 на сто заради намалената прогноза за цената му от Goldman Sachs. Цената на петрола сорт Брент загуби около 1% до малко над 48 долара за барел, а американският лек суров петрол WTI се търгуваше с около 1,5 на сто по-ниско до близо 45 долара за барел.

Броят на активните платформи за добив на петрол в САЩ се понижи с 10 за седмица до 652 към 11 сепември. Това е втора поредна седмица на спад, сочат данните на Baker Hughes, оповестени днес.

Инвеститорите имат смесени очаквания относно предстоящото решение на Фед дали да повиши лихвите на срещата в сряда и четвъртък.

„Всички гледат към Фед от пазарна перспектива. Всички данни, които могат да повлияят на решението на Фед, са на фокус”, отбелязва Бен Пейс, главен инвестиционен директор в HPM Partners.

Доходността по американските държавни ценни книжа се понижи леко, като по 10-годишните е 2,18%, а по 2-годишните е 0,71%.

Американският долар поскъпна леко, като еврото достигна над 1,13 долара, а йената почти не регистрира промяна в близост до 120,6 йени за долар.

Златото поевтиня за кратко под 1 100 долара за тройунция, преди да затвори търговията със спад от 6 долара до 1 103,30 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още