IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп официално е номиниран за кандидат-президент

Според ново допитване до общественото мнение преднината на Хилари Клинтън пред Тръмп намалява

08:00 | 20.07.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Конгресът на американските републиканци номинира Доналд Тръмп за кандидат за президент, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Това стана след гласуване, в резултат на което стана ясно, че Тръмп е получил подкрепата на мнозинството от делегатите (тоест подкрепата на 1237 делегати). При гласуването делегатите от всички американски щати станаха на крак и обявиха резултатите от първичните избори и партийните събрания, състояли се на тяхна територия по-рано тази година. За щата Ню Йорк резултатите бяха обявени от сина на Тръмп - Доналд Тръмп-младши в присъствието на брат му Ерик и на двете му сестри Иванка и Тифани. После Доналд-младши извика: „Поздравления татко, ние те обичаме“.

В Twitter Тръмп написа, че за него е голяма чест да е кандидат за президент на Републиканската партия, предаде AFP.

Днес делегатите на конгреса одобриха и губернатора на щата Индиана Майк Пенс за кандидат за вицепрезидент на Тръмп, допълва агенцията.

В понеделник в първия ден на конгреса на републиканците делегатите приеха партийна платформа. В нея Републиканската партия втвърдява тона срещу Китай, отбелязва AP. 

В документа се казва, че териториалните претенции на Китай в Южнокитайско море са нелепи, че в страната етническите малцинства са изложени на културен геноцид и че култът към китайския комунистически лидер Мао Цзедун се завръща в Китай. В платформата се казва и, че на Китай нетрябва да се позволява повече да манипулира валутата си и се предупреждава, че ако САЩ бъдат оглавени от републикански президент, то той ще въведе изравнителни мита срещу страни, които не търгуват честно.

Същевременно ново допитване до общественото мнение на Ройтерс и ИПСОС показва, че преднината на Хилари Клинтън пред Тръмп намалява. Според допитването миналата седмица разликата в полза на демократката Клинтън е била от 15 процента, а сега е едва от 7 процента. За Клинтън биха гласували 43 процента от анкетираните, а за Тръмп - 36 процента.

Стана още ясно, че първият кандидат-президентски диспут, след като и демократите обявят своя кандидат за президент идната седмица, ще се състои в университета Хофстра в Ню Йорк. Дебатите трябваше да са университета Райт в щата Охайо, но управата му се отказа, защото се опасява, че не може да гарантира безопасност на кандидатите за президент, предадоха световните агенции.

В интервю за телевизия CBS пък Тръмп коментира обвиненията срещу съпругата си Мелания, че е изплагиатствала реч на Мишел Обама.

Във вторник Мелания произнесе реч в първия ден на конгреса в Кливланд и веднага беше констатирано заимстване на ключови изречения от реч на Мишел Обама от 2008 г.
Мисля, че хората от екипа не трябваше да правят това, каза Тръмп, намеквайки по този начин, без да го казва директно, че вината е на хората, написали речта на Мелания.
Горд съм от онова, което тя направи и мисля, че тя беше невероятна, добави той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
"...Републиканската партия втвърдява тона срещу Китай."Няма да е зле да се покажат малко зъби на жълтите...че съвсем ги изтърваха напоследък .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
Kosto
преди 7 години
"разликата в полза на демократката Клинтън е била от 15 процента, а сега е едва от 7 процента. За Клинтън биха гласували 43 процента от анкетираните, а за Тръмп - 36 процента."- Уважаеми авторе, мисля по-коректно е да се каже процентпункта или нещо друго но не и проценти. Ако за мен гласуват 43, а за вас 36, то разликата спрямо вас е: (43-36)/36 или 43/36 = 19,4%. Аз имам 19,4% повече от вас, а не 7%...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
michaelis12
преди 7 години
Килърица май ше го заапе от към ствола.... :)) Американците искат нещо различно и ше го получат друг е въпроса вече този като стане президент дали наистина ше трансформира Сашово кат хората и за хората не квот напрайха Клинтънови, Каганови, Бушови, Кохови, Рокафелерови, Дълес, Фолфовиц, Монро и други подобни микроби ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още