IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Тръмп не успя да обедини консерваторите

Опитът да се постигне единство не се увенча с успех, тъй като на сцената в Кливланд настана хаос

13:44 | 19.07.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

На започналия в понеделник в Кливланд Конгрес на републиканците в САЩ те ще се опитат да обяснят на скептичните избиратели, че макар да е неконвенционален и импулсивен, милиардерът Доналд Тръмп може да бъде надежден и силен лидер във време на терористични заплахи в чужбина и нелепи трагедии у дома, пише цитиран от БТА Washington Post.

Републиканците удариха гонга на големия си партиен форум, на който се готвят да поверят бъдещето си в ръцете на Доналд Тръмп, но опитът им да постигнат единство не се увенча с успех, тъй като на сцената настана хаос, пише и Boston Globe. Стана нещо, невиждано от десетилетия - стотици делегати скандираха, че трябва да се организира гласуване, за да се попречи на Доналд Тръмп да бъде издигнат за кандидат за президент, пише oт своя страна WSJ.

Тръмп излезе по-късно вечерта на сцената под съпровода на песента "We Аre the Champions" на рокгрупата Queen и представи съпругата си Мелания. Тя изнесе емоционална реч в опит да убеди делегатите и избирателите, че Тръмп има качествата и решимостта да обедини разединената нация, пише в. Chicago Tribune.

Речта бе бурно аплодирана в залата, но по-късно си навлече критики заради удивителната си прилика с речта на Мишел Обама на националния конгрес на Демократическата партия през 2008 г. Медиите извадиха цели изречения, които буквално се дублират с речта на сегашната първа дама.

В словото си Мелания каза: "Още от малка родителите ми внушиха ценностите, според които човек трябва да работи усърдно за това, което иска в живота, че работата е дълг, че човек трябва да изпълнява обещанията си, че трябва да се отнасяме с уважение към хората".

Политическият блог Toking Points Memo отбеляза, че тези думи доста напомнят на част от речта на Мишел отпреди осем години: "И Барак, и аз сме възпитани в множество общи ценности: че трябва да работиш усърдно за това, което искаш в живота, че работата е дълг, че трябва да изпълняваш обещанията си, че човек трябва да се отнася с почитание и уважения към хората, дори да не ги познава, дори и да не е съгласен с тях".

Мелания каза още, че съпругът ѝ е невероятен лидер, готов да ръководи страната и решен да бъде президент на всички американци. След критиките от кампанията на Тръмп веднага защитиха Мелания. Подготвяйки прекрасното ѝ обръщение, екипът от автори на речи на Мелания взе предвид вдъхновяващи моменти от собствения ѝ живот и на места включи откъси, отразяващи нейния начин на мислене. Преживяванията ѝ като имигрантка и любовта на Мелания към Америка озаряват цялото ѝ слово, което пожъна такъв успех, се казва в изявление на медийния съветник Джейсън Милър, поместено на сайта на кампанията. 

Досега 46-годишната бивша манекенка от словенски произход присъстваше съвсем дискретно в предизборната кампания на съпруга си. Целта на речта ѝ в Кливланд бе да се представи известния с провокативните си и обидни изявления Доналд Тръмп в друга светлина - като баща, съпруг и човек. Мелания го описа като патриот, който дълбоко обича страната си. "Той е строг, когато трябва, но е и мил, справедлив и внимателен", каза тя.

Мелания изтъкна, че всички съперници на съпруга ѝ в първичните избори заслужават уважение и благодарност и каза, че ако не бъде удостоена с честа да стане първа дама, ще се интересува "от онези, които имат най-голяма нужда" и че особено много би искала да помага на жените и децата.

Ако Доналд Тръмп стане президент, Мелания ще е доста нетрадиционна първа дама: първата, за която английският език няма да е роден, единствената досега трета съпруга и първата президентска съпруга - бивша манекенка, отбеляза AFP.

Но Тръмп не бе единствената, нито най-желаната мишена. Сериозни нападки бяха отправени към Хилари Клинтън, която ще приеме идната седмица във Филаделфия номинацията на Демократическата партия за кандидат за президент, пише Washington Post. Републиканците атакуваха Клинтън заради атентата от 2012 г. в Бенгази, незаконната имиграция, убийствата на полицаи, до които според тях се е стигнало заради обществено разцепление, предизвикано от безсилието на Вашингтон, пише WSJ, цитиран от БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 7 години
и тоя коментар ми е отнесен...виках, че имах време да се подготвя за мазалото в Щатите, щото това беше най-вероятният развой на нещата. А онова в Туркия ми дойде като гръм...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още