IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street прекъсна тридневния спад

Тримесечните печалби са сравнително добри, но пазарът отразява по-скоро бъдещите перспективи, коментира анализатор

23:20 | 14.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street прекъсна тридневния спад

Американските акции преустановиха в четвъртък най-сериозния тридневен срив от 2011 г. насам, след като инвеститорите осмисляха отчетите на водещи банки, предава CNBC.

Съотношението печеливши/губещи акции на Нюйоркската борса бе приблизително 3/2. Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones е на практика без промяна (-0,04%) до 16 315 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 прибави 0,2% до 1 878 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq се покачи с 0,3% до 4 227 пункта.

Citigroup увеличи с 3,2% пазарната си капитализация. Третата по големина американска банка увеличава тримесечната си печалба с 6,6% заради по-високите приходи от търговия с облигации и отчетения ръст в кредитирането. Трезорът обаче прекратява операциите си по потребителско кредитиране на 11 пазара.

Книжата на JP Morgan се понижиха с 0,3%, след като банката отчете малко по-ниска печалба за третото тримесечие от очакванията на анализаторите, тъй като съдебните разноски надвишиха приходите ѝ от търговия. 

Акциите на Wells Fargo & Co. спаднаха с 2,7%. Печалбата на банката през третото тримесечие съвпадна с очакванията на анализаторите, въпреки че приходите от ипотечно кредитиране намаляват в сравнение с предходния тримесечен период.

Книжата на Johnson & Johnson се понижиха с 2,1%, въпреки че нетната печалба на компанията скочи с 59% на годишна база.

„Тримесечните печалби са сравнително добри, но пазарът е изпреварващ индикатор, така че реакцията му отразява перспективите за последното тримесечие на тази и за следващата година“, коментира Джим Ръсел, старши стратег в US Bank Wealth Management. „Надяваме се днешният подем да е повече от техническа реакция, като изглежда да е така, като се има предвид сериозния спад в последните дни и съпътстващата го волатилност.“

Икономическите новини от Европа показаха, че бизнес доверието в Германия се е сринало през октомври, а германското правителство занижи значително икономическите си прогнозиИндустриалното производство в еврозоната е спаднало през август с 1,8%, като се оказа и по-слабо от очакваното. 

Данните за инфлацията през септември регистрираха ръст от 0,4% годишно във Франция и понижение от 0,2% в Испания. Във Великобритания пък ръстът на потребителските цени се е забавил до 1,2% годишно при очаквания за 1,4% - най-ниското ниво от декември 2008 г. насам.

Доларът поскъпна спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността по 10-годишните американски ДЦК спадна с 0,08 процентни пункта до 2,21%.

Ноемврийските фючърси върху американския петрол се сринаха с 4,8% до 81,84 долара за барел, а декемврийските върху златото нараснаха с 0,3% до 1 234 долара за трой унция.

Ръсел обяснява големия спад на петрола със скъпия долар, намаленото търсене от Европа, Китай и САЩ, и липсата на съкращения в предлагането от страна на производителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още